ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:43
Advert

Cumhuriyetimizin 100. Yılında Giresun, Tarihine Işık Tutmaya Devam Ediyor

Giresun Belediyesi Kültür Yayınları’nın çıkardığı kitaplar, Cumhuriyetimizin 100. Yılında Giresun’un şehir ve kültürel tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 26-10-2023 23:01   Güncelleme : 26-10-2023 23:04
Cumhuriyetimizin 100. Yılında Giresun, Tarihine Işık Tutmaya Devam Ediyor

Giresun Belediyesi Kültür Yayınları’nın çıkardığı kitaplar Giresun’un şehir ve kültürel tarihine ışık tutmaya devam ediyor.

Kendini ispat etmiş değerli araştırmacı yazarların iş birliği ile Giresun’un kültürel hazinesine katkı sunmak üzere hazırlanan “Kurumları ve Yapıları ile Giresun Şehri”, “Giresun Nikâh Kayıtları” “Giresun Basın Tarihi” ve “Yaşadığımız Giresun” adlı kitapların ardından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Giresun Merkez İlçe” adlı kitabın baskısı tamamlanarak okuyucularıyla buluştu.

Giresun Üniversitesi’nden Mehmet Fatsa ve Oktay Karaman’ın editörlüğünde hazırlanan kitapta; Coğrafya, Nüfus ve Tarih, Kamu Kurumları, Odalar, Birlikler ve Belediyeler, Eğitim, Kültür ve Sanat, Sağlık, Spor ve Sosyal Hizmetler, Ekonomik Yapı, İmar ve Afet ana başlıkları altında konular işlenirken, bölüm yazarları ise şu isimlerden oluşuyor: Ali Yılmaz, Ali Murat Yılmaz, Cemalettin Aydınoğlu, Engin Yılmaz, Fethi Elmas, Gazanfer İltar, Güler Aydınoğlu, Hasan Bulut, Hayrettin Karadeniz, H. Gazi Menteşeoğlu, Mehmet Fatsa, Muhammet Bulut, Murat Aladağ, Mustafa Yılmaz, Nazım Elmas, Oktay Karaman ve Serkan Orhan.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise çıkarmış oldukları 5 kitapla birlikte Giresun’un tarihi ne ışık tutmaya devam edeceklerini belirterek şunları kaydetti: “Cumhuriyet’in ilanının 100. Yılına tekabül eden 2023, ülkemiz ve milletimiz için özel bir anlam ifade etmektedir. Bu yüzden Giresun Belediyesi olarak, bu anlamlı yılın anısına bazı kültürel faaliyetler yapmaya karar verdik. Bu bağlamda Cumhuriyetin 100. Yılında Giresun Merkez İlçe diye ansiklopedik bir çalışma yaparak halkımızın ilgisine sunmayı uygun gördük. Yaklaşık bir yıl önce, alanında uzman kişiler tarafından başlatılan çalışmalar sonuçlanıp birleştirilerek bir veri tabanı haline getirilmiştir. Giresun Üniversitesi’nden Mehmet Fatsa ve Oktay Karaman’ın editörlüğünde yapılan bu çalışma, özelde Giresun şehrini ve genel olarak da Merkez İlçeyi konu edinen bir muhtevaya sahiptir ve sağlam verilere dayalı bir eser ortaya çıkarılmıştır. Giresun Belediyesi olarak yaptığımız bu çalışmayla, Cumhuriyetimizin 100. Yılında şehrimizin ve çevresinin durumunu gelecek kuşaklara aktarma imkânı elde etmiş olduk. Yapılan çalışmayı halkımızın hizmetine ve ilgisine sunmaktan mutluluk duyduğumuzu belirtir, eserin hayırlara vesile olmasını temenni ederim.”

HüseyinHüseyin