ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 14:17
Advert

Cumhuriyetin 100. Yılı anısına fidanlar dikildi

Giresun’da Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikme töreni düzenlendi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 29-10-2023 09:22   Güncelleme : 29-10-2023 09:28
Cumhuriyetin 100. Yılı anısına fidanlar dikildi

Giresun’da Cumhuriyetin 100.yılı münasebetiyle Orman Bölge Müdürlüğü tarafından fidan dikme töreni düzenlendi.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Giresun Merkez Gedikkaya - Alman Çeşmesi mevkiinde “100.Yıl Hatıra Ormanı” fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlik kapsamında, Orman görevlilerince katılımcılara, fidan dikim tekniği ile ilgili gerekli bilgilerin verilmesinin ardından törene katılanlar tarafından 12 farklı türden toplam 100 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikim törenine katılan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti de kendi adına fidan dikerek bu anlamlı etkinliğe katkı sağladı. Aynı zamanda, etkinliğe katılan çocuklar ve ailelerle yakından ilgilenen Vali Serdengeçti, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Vali Serdengeçti, etkinlik sonrası “100 yıllık bir mirası yeşertiyoruz! Cumhuriyet’imizin ikinci asrında oluşturduğumuz hatıra ormanına birer fidan dikerek can sularını verdik.” paylaşımında bulundu.

Fidan dikim etkinliğine, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Av. Aytekin Şenlikoğlu, İl Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Özgür Özer, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ulukan, daire amirleri, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi parti yetkilileri, öğrenciler, izci grupları ve sivil toplum gönüllüleri ile vatandaşlar katıldı.

HüseyinHüseyin