ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 15:33
Advert

Doğada kendilerini gizlemeyi başaran vaşakların 3'ünü aynı yerde fotoğraflamayı başardı

Gündüz vakti vaşakları görebilmek çok zor olduğu halde, Doğa fotoğrafçısı üç farklı vaşağı, aynı gün aynı yerde fotoğraflamayı başardı.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 06-03-2022 11:31
Doğada kendilerini gizlemeyi başaran vaşakların 3'ünü aynı yerde fotoğraflamayı başardı
İLGİLİ HABERLER Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı Dereli ilçesinde ilk doğalgaz açıldı (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vaşaklar, gece hareket edip gündüz dinlenmeleri ve doğada kendilerini gizlemedeki ustalıkları nedeniyle ‘ormanın hayaleti' olarak adlandırılıyor. Vaşakları neredeyse görmek mümkün olmadığı için nesillerinin tükendiği düşünülse de özellikle, İç Anadolu Bölgesi'nde popülasyonları normal düzeyde. Vaşaklar, doğada kendilerini gizleme özellikleri nedeniyle doğa fotoğrafçılarının da bir hayli ilgisini çekiyor. Sivaslı doğa fotoğrafçısı Mustafa Aslan, geçtiğimiz günlerde aynı gün üç farklı vaşağı fotoğraflamayı başardı.

Tarif edilemez bir mutluluk yaşadığını belirten Mustafa Aslan, “Yaklaşık 5 yıldır profesyonel olarak yaban hayatı fotoğrafçılığı yapıyorum. Geçtiğimiz günlerde aynı yerde üç farklı vaşak görüntüledim. Bu vaşakları gündüz vakti gördüm. Gündüz vakti vaşakları görebilmek çok zordur. Kendilerini çok iyi gizledikleri için ‘ormanın hayaleti' diye de adlandırılırlar. Normalde gece aktif olurlar, gece dolaşıp, gece avlanıyorlar. Ama şu an üreme dönemi olduğu için gündüz de gözlenebiliyorlar. Ben de bu nedenle fazla uğraş göstermeden bulabildim” dedi.

Aslan, vaşakların gece avlanıp gündüz gizlenerek dinlendiklerini ifade ederek, “Vaşaklar, Türkiye'deki Anadolu parsından sonra en büyük ikinci kedi türüdür. Bu hayvanı gören sayısı çok az. Türkiye'deki sayısı da bir hayli az, hem de gece aktif olan bir hayvan olduğu için fark edilmesi hayli zor. Kamuflajı da çok iyi, bulunduğu ortama çok iyi uyum sağlayabiliyor. Asla fark edilmesi mümkün değil. Bu yüzden kısa bir süre bulabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum. Hem de bir anda üç tanesini görebilmek gerçekten tarif edilemeyen bir his yaşattı bana” şeklinde konuştu.

Hüseyin Şenel Odacı

ETİKETLER: Doğa Vaşak ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Markalaşma ve fabrikasyon bir mesleği daha bitiriyor

Çaykur Rizespor'u geriden gelip mağlup etti

Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı

Hakan Keleş: “Gaziantep maçını da kazandığımız zaman hedeflerimizin doğrultusunda ilerleyeceğiz”

Doğada kendilerini gizlemeyi başaran vaşakların 3'ünü aynı yerde fotoğraflamayı başardı

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Şebinkarahisar Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Erdal Öztürk’e Ziyaret

Şahin Yılancı; Önder Karaveli hocamızı Şebinkarahisar’da ağırlamak istiyoruz

Oktay Alp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Karlı yolları aşarak yıllardır köylere ekmek götürüyor

Başkan Yılancı’yı Şebinkarahisar’da bekleyen sürpriz

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Giresunlular Fenerbahçe maçına hazır

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Doğada kendilerini gizlemeyi başaran vaşakların 3'ünü aynı yerde fotoğraflamayı başardı Hakan Keleş: “Gaziantep maçını da kazandığımız zaman hedeflerimizin doğrultusunda ilerleyeceğiz” Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı Çaykur Rizespor'u geriden gelip mağlup etti Markalaşma ve fabrikasyon bir mesleği daha bitiriyor Çamoluk’ta Korkulan Oldu, Geçici Yapılan Menfez Sular Altında Kaldı Piraziz Belediyesinde Çöp Taksi Hizmete Başladı ŞEBİNSİAD Başkanı Müjdat Karayılan İlk Ziyaretini Ömer Kılıç’a Yaptı Giresun Valisi Ünlü’den FİSKOBİRLİK’e "Hayırlı Olsun" ziyareti Dereli ilçesinde ilk doğalgaz açıldı get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220306084501/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin