ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 19:04
Advert

DSİ’den Çamoluk’a müjde

Giresun'un Çamoluk ilçesindeki Alısız Göleti Sulaması'nın inşaatı için, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yapım sözleşmesinin imzalandığın duyurdu. Göletin tamamlanmasının ardından Sulama inşaatı için harekete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Kaya Yıldız, “Giresun’a bugün bir müjdemiz var. ‘’Çamoluk Alısız Göleti Sulamasının inşaatı için yapım sözleşmemizi imzaladık.” dedi.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 09-08-2021 15:55
DSİ’den Çamoluk’a müjde
"

Çamoluk, Kayacık Köyü Senemdüzü Mevkii ile Hacıören Köyü, Alısız Mahallesi Alısızın Deresi Mevkii’nde bulunan “Çamoluk Alısız Göleti ve Sulaması” projesi Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, yapım sözleşmesinin imzalandığın duyurdu.

 

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Giresun ili ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

 

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Bu kapsamda, konvansiyonel beton ağırlık gövde tipinde inşa ettiğimiz Giresun Çamoluk Alısız Gölet’imizi 2018 yılında tamamladık. Gölet’imiz temelden 23 metre yükseklikte ve 47.300 m3 depolama hacmine sahip” dedi.

 

ALISIZ GÖLETİ SAYESİNDE 1300 DEKAR ZİRAİ TARIM ARAZİSİNİ SU İLE BULUŞACAK

 

Göletin tamamlanmasının ardından Sulama inşaatı için harekete geçtiklerini ifade eden Genel Müdür Yıldız şunları söyledi. “Giresun’a bugün bir müjdemiz var. Çamoluk Alısız Göleti Sulamasının inşaatı için yapım sözleşmemizi imzaladık. Sulama inşaatımızda tamamlanınca, Alısız Göleti sayesinde 1300 dekar zirai tarım arazisini su ile buluşturmuş olacağız ve böylelikle ekonomimize yıllık 1 milyon TL katkı sunmuş olacağız. Giresunlu vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

AdminAdmin