ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 15:17
Advert

Eğribel Tüneli’nde geçişler başlayacak

Giresun ile İç Anadolu arasında kesintisiz trafik akışının sağlanması, bölgenin ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine katkı sunulması amacıyla 5,9 km. çift tüplü (11,810 metre uzunluğunda) tünel olarak projelendirilen Eğribel Tüneli’nde iç aydınlatma, havalandırma ve üst yapı çalışmalarında sona gelindi. Bu sene sonuna kadar geçişlerin başlayacağı öngörülen Eğribel Tüneli’nin hizmete girmesiyle birlikte 25 dakika zamandan tasarruf sağlanacak.

HABER
Giriş Tarihi : 06-07-2021 23:34
Eğribel Tüneli’nde geçişler başlayacak
"

Doğu Karadeniz’i İç Anadolu ve güney bölgelerine bağlayan GiresunDereliŞebinkarahisar Devlet Yolu üzerinde yer alan 2200 rakımlı Eğribel Geçidi’nin mevsim şartlarından etkilenmeden güvenli ve konforlu bir şekilde geçilmesini sağlayacak Eğribel Tüneli’nin ulaşıma açılması için tünel içi aydınlatma, havalandırma ve üst yapı çalışmalarında son yaklaşıldı.

 

25 DAKİKA TASARRUF SAĞLANACAK

 

Giresun ile İç Anadolu arasında kesintisiz trafik akışının sağlanması, bölgenin ticaret, ekonomi, sanayi ve turizmine katkı sunulması amacıyla 5,9 km. çift tüplü (11,810 metre uzunluğunda) tünel olarak projelendirilen Eğribel Tüneli, 1,8 km ‘lik bağlantı yollarını da tamamlanmasıyla yol kullanıcılarına zorlu anlar yaşatan Eğribel geçidinin olumsuz etkileri giderirken, yol güzergâhı 6,5 km kısalarak mevcut yola göre zamandan da 25 dakika tasarruf sağlanacak.

 

DOĞU KARADENİZ’İN İÇ ANADOLU BÖLGESİNE AÇILAN EN ÖNEMLİ KAPISI

 

Rize-Erzurum karayolu üzerinde yapımı tamamlanan Ovit Tüneli ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane arasındaki yeni Zigana Tüneli’nden sonra çift tüpte toplam 11 bin 810 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun üçüncü tüneli olacak olan Eğribel Tüneli, Doğu Karadeniz bölgesinin İç Anadolu bölgesine açılan en önemli kapılarından biri olacak.

 

ASIRLIK EĞRİBEL’İN BELİ KIRILACAK

 

Çalışmaları değerlendiren AK Parti Şebinkarahisar İlçe Başkanı Nejat Okuyar, şu ifadelerde bulundu; “Türkiye'de 20 yıl önce yapılamaz denilen her şeyi yapan Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları yapıyor hamd olsun. Türkiye için vatandaşının emniyeti, rahatı, konforu için çalışmaya devam ediyor. Eğribel Tünellerimizin iç aydınlatma, havalandırma, üstyapı işleri 24 saat aralıksız sürüyor, inşallah bi aksilik olmazsa tünelimiz bu yıl geçiş verecek, 2009 yılında Binali Yıldırım'ın Şebinkarahisar meydanında dediği gibi "Asırlık Eğribel’in Beli Kırılacak" çile sona erecek.” dedi.

 

  

AdminAdmin