ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 11:15
Advert

Elevli: "Kırsalda kesilen denetimsiz etler sağlık riskleri doğuruyor"

Giresun’un Espiye İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kubilay Elevli, kırsalda kesilen hayvan eti alımı konusunda ciddi uyarıda bulunarak, kaçak et olmalarının yanı sıra sağlık riski taşıdığına dikkat çekti.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 02-03-2022 14:30
Elevli: "Kırsalda kesilen denetimsiz etler sağlık riskleri doğuruyor"
" İLGİLİ HABERLER Giresun’da Turkovac aşısı uygulanmaya başladı Son 24 saatte korona virüste 88 bin 145 yeni vaka, 189 can kaybı Giresun’un Espiye İlçe Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kubilay Elevli, kırsalda kesilen hayvan eti alımı konusunda ciddi uyarıda bulunarak, kaçak et olmalarının yanı sıra sağlık riski taşıdığına dikkat çekti.
Giresun’da kırsal alanda et kesimlerinin arttığını belirten Espiye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Kubilay Elevli, “Kırsalda et kesimlerinin artmasından daha çok ruhsatlı ve veteriner hekim kontrolündeki belediye mezbahaneleri yerine vatandaşlar köylerinde, kırsal merkezi pazar yerlerinde et kesmeye başladı. Bu kesimleri de sosyal medya üzerinden paylaşarak pazarlama yöntemine de gidildi. Bunlar kaçak kesim olmasının yanı sıra hayvanlardan insanlara geçen zoonotik sığır tüberküloz hastalık riskini taşıdığı gibi hijyen kontrolü olmadan da kesilmektedir. Ayrıca hayvanlara uygulanan bir takım ilaç tedavilerinin ardından yasal bekleme süreleri dikkate alınmadan kesilenler oluyor ve bu durum da insan sağlığı açısında oldukça zararlı. Buna rağmen maalesef sosyal medya üzerinde görüyoruz ki çok fazla kırsalda hayvan kesimi artmış durumda. Bunu da hiç bir endişe kaygı duymadan sosyal medya da paylaşıp sipariş toplayabiliyorlar. Bizim tavsiyemiz nerede nasıl kesildiği belli olmadan ucuz diye et almak sağlık riski taşıyabilmektedir. Sosyal medyada bu paylaşımları ihbar kabul edilerek gereken mevzuatlar uygulanmalıdır” dedi. Admin

AdminAdmin