ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 00:59
Advert

Eriyen Kar Suları, Giresun Adası’na Ulaştı

Geçtiğimiz günlerde yoğun kar yağışı yaşanan Giresun’un özellikle iç ve yüksek kesimlerde biriken yoğun kar kütleleri son birkaç gündür yaşanan sıcak havaların da etkisiyle hızla erimeye başladı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 04-04-2022 16:38
Eriyen Kar Suları, Giresun Adası’na Ulaştı
" İLGİLİ HABERLER Siloların Yıkımında Sona Yaklaşılıyor Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun Ramazan Ayı Mesajı

Giresun Valisi Enver Ünlü, 1 Nisan’da yayınladığı açıklamada ani yükselen hava sıcaklıklarından dolayı hızlı kar erimesinin yaşanmasını beklediklerini ve vatandaşları sel baskını, çığ ve heyelan tehlikesine karşı uyarmıştı.

Havaların ısınmasıyla birlikte Giresun Merkez ve İlçelerdeki derelerde son 1-2 gündür yoğun su akışı gözleniyor. Giresun Merkez’in en büyük derelerinden olan Aksu Deresi’ndeki su akışında gözle görülür bir artış yaşanırken, eriyen kar sularından dolayı yükseklerden gelen çamurlu dere suyu Aksu Deresi’nin Karadeniz’e bağlandığı bölgenin hemen karşısındaki Giresun Adası’nın etrafını tamamen sarmış durumda.

Karadeniz’in mavi suyunda kahverengi bir perde gibi görüntü oluşturan Aksu Deresi’nin çamurlu suyunun renginin, yükseklerdeki karların erimesinin ardından tekrar eski rengine dönmesi bekleniyor.

Haber: Fatma Bulduk Uğurlu

Sebin Gündem

AdminAdmin