ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 19:39
Advert

Espiye’de sel felaketinde yıkılan camii ibadete açıldı

Giresun’un Espiye ilçesinde 22 Ağustos 2020'de meydana gelen sel felaketi nedeniyle yıkılan ve hayırseverlerin desteğiyle inşa edilen Yeşilköy Kızılçukur Mahalle Camisi düzenlenen törenle ibadete açıldı.

İLÇELER
Giriş Tarihi : 06-01-2022 12:39
Espiye’de sel felaketinde yıkılan camii ibadete açıldı
"

Giresun’un Espiye ilçesinde iki yıl önce yaşanan sel felaketi sırasında yıkılan caminin yerine yapılan Yeşilköy Köyü Kızılçukur Mahalle Camiinin açılışını yaptı. Açılış törenine; Vali Enver Ünlü, Espiye Kaymakamı Taner Tengir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Muhammet Sevinç, Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, daire amirleri, köy muhtarları, din görevlileri ile vatandaşlar katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende bir konuşma yapan Vali Ünlü “Hepinizin bildiği üzere, 2020 yılında ilimizde meydana gelen sel felaketinin yaralarını sarmak için, ilimizin çeşitli bölgelerinde çalışmalarımız hızla devam ediyor.

 

Gerek devletimizin imkânlarıyla gerek vatandaşlarımızın destekleriyle, selde zarar gören yapılarımızı günümüz mimarisine uygun, doğal afetlere karşı dayanaklı olacak şekilde yeniden yapıyoruz. Camimizin arsası hayırsever vatandaşımız Mustafa Şeker tarafından bağışlanmış, inşaatı Espiye Kaymakamlığı, Espiye Belediyesi ve vatandaşlarımızın katkılarıyla, 9 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmıştır. 325 m² arsa üzerine 200 m² ibadet alanı olarak yapılan camimiz 400 kişi kapasitelidir.

 

Bugün İnşallah hep birlikte dualarla açılışını yapacağımız bu eser, bu ibadethane, günde 5 vakit Allah’ın isminin anıldığı, ezanı şeriflerle bizleri ibadete davet edecek.  Bu vesileyle, camimizin yapımında bizlere destek olan hayırsever vatandaşlarımıza, köy halkımıza ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, açılışımızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

Açılış ve protokol konuşmaların ardından Vali Ünlü, caminin yapıldığı arsayı bağışlayan hayırsever Mustafa Şeker'e plaketi takdim etti. Cami, Espiye İlçe Müftüsü Koçak'ın kıldırdığı öğle namazıyla ibadete açıldı.

 

AdminAdmin