ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 11:00
Advert

Fındık fiyat istikrarını koruyor

Giresun’da serbest piyasada haftaya 107 liradan başlayan fındık fiyat istikrarını sürdürüyor.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-10-2023 13:53   Güncelleme : 02-10-2023 13:53
Fındık fiyat istikrarını koruyor
Giresun’da serbest piyasada haftaya 107 liradan başlayan fındık fiyat istikrarını sürdürüyor.
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli gelir kaynaklarından birisi olan fındığın fiyatı illere göre farklılık gösterirken, en pahalı fındık satış fiyatı ise Giresun’da gerçekleştiriliyor. Batı Karadeniz illerinde fındık fiyatı 100 ila 105 lira arasında satılırken, Giresun kalite 54 randıman fındık ise Giresun’da 107 liradan alıcı buluyor.
Giresun’da serbest piyasada sezona 61 liradan başlayan ve kısa sürede TMO’nun 84 lira olarak açıklanan fiyatının üzerine çıkan fındık fiyatı, 110 lira seviyesinin gördükten sonra düşüşe başladı.
Fındık fiyatının geçen hafta 107 lira seviyesine düştüğünü hatırlatan Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, “Bir süre daha fındık fiyatı bu istikrarını koruyacaktır diye öngörüyoruz. Bilindiği gibi her sezon bu zamanlarda pazara yoğun şekilde fındık indiği için fiyatlar düşme eğiliminde oluyor. Bunun yanı sıra serbest piyasa fiyatının TMO fiyatının üzerinde olması nedeniyle TMO’nun bütün randevuları iptal edilmiş, üretici TMO yerine serbest piyasayı tercih etmiştir. Bu durumunda serbest piyasada fındık fiyatının düşme eğilime girmesinde etkili olmuştur. Bundan sonra üretici emanete fındık vermezse, fındığını ihtiyacı kadar azar azar satarsa yıl sonuna doğru yeniden yükselişe geçebilir. Ancak bir süre daha fındık fiyatının bugünkü serbest piyasadaki fiyat istikrarını koruyacağını söyleyebiliriz” dedi.
AdminAdmin