ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:55
Advert

Fındık üreticisi hasat öncesi fiyatın açıklanmasını bekliyor   

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, fındık hasadına günler kala üreticinin fiyat beklentisinin 100 liranın altında olmaması olduğunu söyledi.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-07-2023 12:31
Fındık üreticisi hasat öncesi fiyatın açıklanmasını bekliyor   


  Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan yaptığı açıklamada, “2023 yılı fındık hasadına artık sayılı günler kaldı. Fındık üretici önümüzdeki günlerde ‘Bismillah’ diyerek bahçesine girecek. Halen fındık fiyatıyla ilgili bir ses ve açıklama yok. Üretici bahçesine girmeden fındık taban fiyatını kilogramda 100 liranın altında olmamak kaydıyla açıklayın ki, üretici hasada güle oynaya başlasın. Üretici de mutlu olsun, siz de mutlu olun” dedi. 
  Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) alım tarihi ve fındık fiyatının hasat öncesi açıklanması çağrısında bulunan Karan, “Fındık taban fiyatında kilogram başına 100 lira üreticinin kırmızı çizgisidir. Taban fiyatın hasat öncesi açıklanacak olması ve devlet adına bu yıl da müdahil alım yapacak olan Toprak Mahsulleri Ofisi’nin alım tarihi, alım merkezleri ile alım kriterlerini erkenden belirlemesi üreticinin lehine olacaktır. Geçen yıl sezon başında TMO’nun alım fiyatı ile serbest piyasa arasında yüzde 25-30 bir fiyat farkı oluşmuştu. Bu nedenle TMO alım merkezi sayılarını artırarak, depolarını şimdiden ilan etmelidir. TMO’nun açıklayacak olduğu fiyat ve alım kriterleri, serbest piyasanın oluşmasında önemli rol oynayacaktır” ifadelerini kullandı. 
                         

AdminAdmin