ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 02:25
Advert

Fiskobirlik Fındık alımlarına başladı

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) 50 Kooperatifi aracılığıyla, üreticilerden fındık alım işlemlerine başladı.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-08-2023 13:44   Güncelleme : 26-08-2023 13:46
Fiskobirlik Fındık alımlarına başladı

 

FİSKOBİRLİK'ten yapılan yazılı açıklamada, birliğe üye tüm ortaklardan ve ortak olmayan üreticilerden fındık alımlarının başladığı belirtildi.

FİYATLAR SERBEST PİYASANIN ÜZERİNDE OLACAK

Geçmiş senelerde olduğu gibi bu alım döneminde de, serbest piyasada oluşan fiyatların üzerinde bir fiyatla, 50 randıman hesabı usulüne göre fındık alımı işlemlerinin gerçekleştirildiği dile getirildi.

Açıklamada, Kooperatif ortağı olan üreticilerden herhangi bir kesinti yapılmayacağının altı çizilirken, ortak dışı alımlarda ise kanunen %1,10 borsa ve stopaj kesintilerinin gerçekleştirileceği belirtildi. Ayrıca coğrafi işaretli Giresun Tombul Fındığı üretici belgesi olanlara, kilogram başına 75 kuruş ek ödeme yapılacağı ifade edildi.

İSTER PEŞİN İSTER EMANET

Ürünlerin peşin veya emanet usulüyle alımlarının yapıldığının aktarıldığı açıklamada, " Fındığını peşin alım usulüne göre kooperatiflerimize teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri bir sonraki gün ödenmektedir. Fındığını emanet usulüne göre kooperatiflerimize teslim eden üreticilerimizin ürün bedelleri, emanet fındığını peşine çevrilmesini talep etmesi halinde iki gün sonra üreticilerimize ödenmektedir. " denildi.

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda üreticilerin ürünlerinin dilerlerse çuvallanmış olması kaydıyla harmanda almaya devam edileceğinin altının çizildiği açıklamada; ‘’üreticilerimiz fındıklarını Kooperatiflerimiz aracılığıyla oluşturulan alım noktalarında ya da çuvallanmış olması koşuluyla harmandan teslim edebilirler. Harmandan teslim alınan fındıklar için, üretici ve ortaklardan herhangi bir hamaliye ve yol masrafı kesintisi yapılmayacaktır.’’ İfadelerine yer verildi.

AdminAdmin