ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 21:35
Advert

Fx piyasalar

Zayıf makro verilere karşın küresel risk alma iştahında bir bozulma gözlemlemedik. Aksine borsa endekslerinde yükseliş eğilimi hakim.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 10:54
Fx piyasalar

USD/TRY: Zayıf makro verilere karşın küresel risk alma iştahında bir bozulma gözlemlemedik. Aksine borsa endekslerinde yükseliş eğilimi hakim. Yaşanan yükselişlerin ardından Dolar endeksi (DXY) ise dün yatay bir görüntüyle günü tamamladı. Bugün ABD'de izlenecek perakende satışlar verisi ve akşam açıklanacak Fed toplantı tutanakları yurtdışında takip edilecek gelişmeler olarak öne çıkıyor. TSİ 15.30'de açıklanacak perakende satışların aylık bazda artış hızının temmuzda %1'den %0,1'e kadar gerileyerek zayıf seyre işaret etmesi beklenmekte. TSİ 21'deki Fed toplantı tutanakları ise son 75 baz puanlık faiz artışının ardından Fed'in şahin duruşunun geleceğine ilişkin daha fazla ışık tutacaktır. Ayrıca Fed üyelerinin para politikasına ve faiz patikasına yönelik beklentileri daha detaylı bir şekilde görülecektir. Yurtiçi tarafa bakıldığında, CDS'imizdeki belirgin gerilemelerin ardından dün de yükseliş gözlendi ve 5 yıllık CDS 716 baz puana kadar çıktı. Haber akışları ve makro gelişmelere net bir tepki vermeyerek 17,90 - 18,0 arasında dalgalanan Dolar/TL'nin CDS'teki yükselişe de tepki vermediğini ve söz konusu seviyeler arasında dalgalanmaya devam ettiğini gözlemledik. Uzunca bir süredir söz konusu bant içerisinde dalgalanan kurda bugün de benzer bir hareket görebiliriz. 


EUR/USD: Ekonomik görünüme ve enflasyona ilişkin olumsuz beklentilerin yanında açıklanan zayıf makro verilere rağmen küresel borsalarda dirençli görüntü devam ediyor. Bunun yanında ABD'de piyasa katılımcıları tarafından artık enflasyonun tepe yaptığı ve faiz şokunun etkisinin azalacağı düşünülmeye başlandı.Öte yandan, ABD Başkanı Biden, enflasyonun düşürülmesini amaçlayan sağlık, iklim değişikliği ile mücadele ve vergi düzenlemelerini kapsayan yasayı onayladı. Bugün Fed'in 26-27 Temmuz tarihinde gerçekleşen ve 75 baz puanlık faiz artışına gittiği FOMC toplantısının tutanakları takip edilecek. Yayınlanacak tutanaklarda, eylül ayında gerçekleşecek toplantıda Fed'in duruşunun ne olacağına dair sinyaller aranacak. Bugün ayrıca ABD'de perakende verisi ile Euro Bölgesi'nde ikinci çeyreğe ilişkin büyüme verisi takip edilecek. Yaşanan düşüşlerin ardından dün sınırlı tepki ile karşılaşan paritede ise teknik olarak zayıf bir görüntü var. Şu aşamada aylık ortalamanın bulunduğu 1,0208 seviyesi kırılmadıkça 1,01 hedefte kalabilir. Sonraki hedef de 1,0060 bölgesinde. Öte yandan, söz konusu ortalamanın kırılması durumunda 1,0260 seviyesine doğru yükseliş yaşanabilir.


XAU/USD: Dün görece dar bir aralıkta hareket eden değerli maden günü 1.775,7 seviyesinden tamamladı. Bu sabah da dünkü seviye etrafında hareket eden değerli madende akşamki Fed toplantı tutanaklar oynaklık yaratabilir. Ayrıca, ABD'de açıklanacak perakende satışlar verisi de önemli. Teknik olarak, 1.800 seviyesinden kalıcılık sağlanamayarak halihazırda 1.779 seviyesinden geçen 50 günlük ortalamanın altında kapanış gerçekleştirilmesi zayıflığa işaret ediyor. Tekrar 50 günlük ortalamanın üzerinde kalıcılık sağlanmadıkça 1.762 ve 1.750 sıralı destekleri gündemde kalabilir. Öte yandan, söz konusu ortalamanın üzerinde kalınması durumunda ise 1.803 hedef olabilir.

Kaynak Ziraat Yatırım
Hibya Haber Ajansı

AdminAdmin