ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 01:44
Advert

Giresun Adası'nda Sempozyum

Giresun adasında, 3 üniversitenin katılımıyla 'Karadeniz Bir Barış Denizidir' sempozyumu düzenlendi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 14-07-2021 11:31
Giresun Adası'nda Sempozyum
"

Karadeniz, jeopolitik ve jeostratejik özellikleri itibariyle tarihsel süreçte Türkiye ve bölgedeki diğer ülkeler için taşıdığı önem kadar Uzak Asya'dan Amerika'ya uzanan coğrafyadaki hemen hemen bütün büyük güçlerin kontrol etmek istediği bir bölge olarak biliniyor.

Bahçeşehir Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Giresun Üniversitesi iş birliğiyle Karadeniz'in tarihi süreçteki jeopolitik ve jeostratejik öneminin, mavi ekonomi konsepti bağlamındaki enerji potansiyelinin, antik limanlarının ve çevresel risklerin ele alındığı "Karadeniz Bir Barış Denizidir" temalı sempozyum düzenlendi.

Prof. Dr. A. Muzaffer Feyzioğlu, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, Denizcilikten Sorumlu eski Bakan Burhan Kara, Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Prof. Dr. Şirin Karadeniz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan, Emekli Büyükelçi Uluç Özülker, Prof. Dr. Mehmet Okur, Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Prof. Dr. Sadettin Korkmaz, Prof. Dr. Esra Hatipoğlu, Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Prof. Dr. Mithat Çelikpala, Doç. Dr. Mehmet Uzun, Doç. Dr. Coşkun Erüz, Doç. Dr. Betül Saraç ve Saygın Şenel konuşmacı olarak katıldı.

AdminAdmin