Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerle bir araya geldi. Belediyenin Kale Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen buluşmaya basın mensupları yoğun ilgi gösterirken, Belediye Başkan Yardımcıları Fazıl Hıdımoğlu, Volkan Turgut ve Mehmet Ali Akten ile Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

 

Başkan Köse, gazetecilere hitap ettiği konuşmasında basının önemine dikkat çekti. Gazeteciliğin, yalnızca haber yazmakla sınırlı kalmayıp halkı bilgilendirmek, demokrasiyi güçlendirmek ve toplumsal değerleri korumak gibi önemli sorumlulukları olduğunu belirtti. "Basının özgürlüğü, toplumların gelişmişlik düzeyinin, demokratik yapısının en önemli göstergesidir" diyen Başkan Köse, yerel yönetimler olarak her zaman gazetecilerin bağımsız ve tarafsız şekilde çalışmalarına destek olacaklarını vurguladı.

 

Giresun Gazeteciler Derneği'ne Bina Tahsisi

 

Programda önemli bir gelişme de yaşandı. 1980 yılında kurulan ancak bugüne kadar kendine ait bir binası bulunmayan Giresun Gazeteciler Derneği, Belediye Başkanı Fuat Köse tarafından sevindirici bir haber aldı. Başkan Köse, belediyeye ait Sokakbaşı mevkiindeki binadan bir alanı Gazeteciler Derneği’ne tahsis etti. Dernek Başkanı Bekir Bayram’a, tahsis edilen yerin anahtarı plaket içerisinde takdim edildi. Başkan Bayram, bu anlamlı jest için Başkan Köse’ye teşekkür ederken, Giresun Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cavit Özdemir de Köse’ye teşekkür plaketi sundu.

 

Bu anlamlı adım, Giresun’daki basın camiası tarafından büyük bir takdirle karşılandı. Gazeteciler Derneği’ne ait bir binanın temin edilmesi, yıllardır süren bir beklentinin sona ermesini sağladı. Başkan Köse, gazetecilerle olan işbirliklerinin devam edeceğini belirterek, şehrin gelişimine katkı sağlamak için birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Advert