ŞEBİN GÜNDEM
HV
20 NİSAN Cumartesi 00:18
Advert

Giresun Belediyesi Fatih Caddesi'nde çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu şehrin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Şehrin en işlek caddelerini modern görüntüsüne kavuşturmak için çalışmalarına hız kazandıran Giresun Belediyesi Aksu Mahallesi Pazar Caddesi ve Gedikkaya Mahallesi Nihatbey Caddesi’nin ardından prestij cadde projesiyle bu kez Fatih Caddesi’ni yeniliyor.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 16-01-2023 19:52
Giresun Belediyesi Fatih Caddesi'nde çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu şehrin çehresini değiştirmeye devam ediyor.

Şehrin en işlek caddelerini modern görüntüsüne kavuşturmak için çalışmalarına hız kazandıran Giresun Belediyesi Aksu Mahallesi Pazar Caddesi ve Gedikkaya Mahallesi Nihatbey Caddesi’nin ardından prestij cadde projesiyle bu kez Fatih Caddesi’ni yeniliyor.

Bu kapsamda gerek ticaret, gerekse araç ve yaya trafiği yoğunluğunun yaşandığı, aynı zamanda şehrin en eski caddeleri arasında yer alan Fatih Caddesi yenileme projesinde ikinci etap çalışmalarına geçildi.

Aydınlatma sistemi dışında tamamlanan birinci etap çalışması cadde esnaflarının ve vatandaşların büyük takdirini kazanırken, ikinci etapta ise çalışmalar hız kazandı.

Hatun Camii ile sahil karayolu çıkışını kapsayan projenin kısa zamanda tamamlanarak halkın kullanımına sunulması hedefleniyor.

Genel olarak Bulancak Durağında şehir girişi kavşağından başlayıp sahil karayolu bağlantısıyla sona eren 800 metrelik Fatih Caddesi projesinde; altyapı, üstyapı yenileme, yeşil kaldırım, aydınlatma ve otopark cepleri ve kaldırım genişletme çalışmaları yapılıyor.

Projenin tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulmasıyla birlikte bölgenin standardı ve katma değeri de üst seviyeye çıkarılacak.

ESNAFLAR MEMNUN

Projeden oldukça memnun kalan cadde esnafları ise: “Caddemizde çalışmalar tamamlandığında bizim işlerimizde de artış yaşanmasını bekliyoruz. Bir yerin güzelleşmesi ve modernleşmesiyle birlikte insanların o bölgeye olan ilginin arttığı bir gerçektir. Biz esnaflar olarak yenileme çalışmalarından ve bize verilen değerden oldukça memnunuz.” şeklinde görüş bildirdi.

 

 

ŞENLİKOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, ise yaptığı açıklamada: “Prestij cadde projemiz kapsamında üçüncü caddemizi yeniliyoruz. Çalışma başlattığımız Fatih Caddemiz şehrimizin en eski caddeleri arasında. Ticari, sosyal ve ekonomik olarak çok ciddi bir aktivitesi var. Hem bölgedeki iş yerlerine hem de güzergâhı kullanan hemşehrilerimize uzun yıllar hizmet edecek bir çalışma olacak. Burada özellikle esnafımızın desteği bizim için çok önemliydi. Dolayısıyla bu süreçte, çalışmalar boyunca bizlere destek olan bölgedeki esnafımıza ve hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Kısa süre içerisinde yenilenen yüzüyle caddemizi şehrimiz insanının kullanımına sunmuş olacağız. Gayretimiz şehrimiz ve halkımız içindir."  ifadelerini kullandı.

AdminAdmin