ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 13:21
Advert

Giresun Belediyesi tarihinde projelendirilmiş ilk deniz dolgu projesi

Cumhuriyet parkı ile Batlama deresi arasına yapılacak deniz dolgusu sahasına yaşam alanı projelendirilecek

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 15-03-2024 11:07   Güncelleme : 15-03-2024 11:09
Giresun Belediyesi tarihinde projelendirilmiş ilk deniz dolgu projesi

Cumhuriyet parkı ile Batlama deresi arasına yapılacak deniz dolgusu sahasına yaşam alanı projelendirilecek

Giresun Belediye Başkanı Şenlikoğlu’nun açıkladığı yeni dönem projeleri arasında yer alan Cumhuriyet Parkı-Batlama Deresi Arası Deniz Dolgusu Projesi devasa bir proje olarak yorumlandı.

Eğimli yapısından dolayı geniş düzlüklerin bulunmaması nedeniyle arazi sıkıntısı baş gösteren Giresun’da, deniz dolgu çalışması yerinde bir proje olarak değerlendirildi.

Proje kapsamında Kumyalı mevkiinde bulunan Cumhuriyet Parkı’ndan başlayarak, Batlama Deresi’nde tamamlanması planlanan deniz dolgu projesiyle birlikte büyük bir alan kazanılacak.

Giresun Belediyesi tarihinde projelendirilmiş ilk deniz dolgu çalışması olacak olan projede dolgunun tamamlanmasıyla elde edilecek bölgeye sosyal donatılarla dolu yaşam alanı uygulanacak.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, “Geniş düzlükleri olan bir şehir değiliz. Şehrimizde araziler ve arsalar çok kıymetlidir. Doğanın, tekniğin, imkanların elverdiği ölçüde, denizimizdeki uygun yerleri doldurarak arazi kazanımları yapılabiliyor. Biz de bu kapsamda bir proje hazırladık ve ikinci dönemimizde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Cumhuriyet Parkı ile Batlama Deresi arasında bulunan bölgeye deniz dolgu sistemiyle yeni bir sosyal alan kazandıracağız. İçerisinde parkların, yeşil alanların, spor alanlarının, satış mağazalarının, restoranların, amfitiyatronun, kafeteryaların ve 150 araçlık otoparkın bulunacağı proje Giresun’a çok yakışacak. Giresun’u her yönüyle geliştirmeye ve bölge illeriyle yarışır hale getirmeye kararlıyız” diye konuştu.

HüseyinHüseyin