Giresun Belediyesi, kent genelinde sürdürdüğü hizmetleri hızlandırmak ve araç filosunu güçlendirmek amacıyla önemli bir adım daha attı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından belediyelere yönelik düzenlenen hibe programı kapsamında, Giresun Belediyesi’ne 22 tonluk iş makinesi kazandırıldı.
Tören Ankara'da Gerçekleşti
Ankara’daki Çankaya Belediyesi Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen teslim törenine, Giresun Belediyesi adına Başkan Yardımcısı M. Ali Akten katıldı. TBB Başkan Vekili ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, toplam 88 belediyeye 90 yeni hizmet aracı teslim edildi. Törende açıklamalarda bulunan Vahap Seçer, TBB tarafından bugüne kadar 450 belediyeye toplam 529 araç hibe edildiğini, son teslimatlarla birlikte bu sayının 619’a yükseldiğini kaydetti.
"Hizmet Kalitemizi Yukarıya Taşıyacağız"
Törenin ardından piyasa değeri yaklaşık 8 milyon TL olan yeni ekskavatörü teslim alan Başkan Yardımcısı M. Ali Akten, desteklerinden dolayı Türkiye Belediyeler Birliği’ne ve TBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerini iletti.
Belediyenin hizmet kapasitesinin artacağını vurgulayan Akten, şu ifadeleri kullandı:
"Yerel yönetimlerin güçlenmesi adına yapılan bu destekleri son derece kıymetli buluyoruz. Türkiye Belediyeler Birliğimiz tarafından belediyemize kazandırılan bu ekskavatör, özellikle altyapı, yol bakım onarım ve çevre düzenleme planlarımıza katkı verecektir. Çalışma gücümüzü artıracak olan bu destek, hizmet kalitemizi daha da yukarıya taşıyacaktır. Vatandaşlarımıza daha kaliteli ve daha hızlı hizmet vermek için çalışmalarımıza devam edeceğiz."



