ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 16:40
Advert

GİRESUN SAHİL ŞERİDİNE BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR

Şehir genelinde vatandaşların yürüyüş ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla göreve geldiği günden bugüne çeşitli projeler üreten Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, şehrin bir ucundan diğer ucuna bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmasını başlattı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-12-2022 19:05   Güncelleme : 13-12-2022 19:05
GİRESUN SAHİL ŞERİDİNE BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU YAPILIYOR

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehrin Batı yakasındaki Hüseyin Restaurant ile Doğu yakasındaki Plajlar Bölgesi arasında kalan 9 kilometrelik sahil bandına uygulanacak olan bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 2 yıl önce 17 kilometrelik sahil şeridi boyunca tamamlanan ve büyük beğeni toplayan aydınlatma sisteminin ardından kullanıma sunulacak olan bisiklet ve yürüyüş yoluyla birlikte eşsiz güzellikteki şehir geçişi sahili daha konforlu ve hareketli hale gelecek.

Karayolları onaylı olarak start verilen beton zeminli projede bisiklet yolu mavi, yürüyüş yolu ise yeşil olarak renklendirilecek.

Proje kapsamında Karadeniz Sahil Yolu ile bisiklet ve yürüyüş yolu arasında 1,5 metrelik güvenlik amaçlı peyzaj düzenlemesi yapılacak olup, bisiklet yolu gidiş geliş 2 parkur, yürüyüş yolu ise tek parkur olarak uygulanacak.

Her kesimden tam not olması beklenen projenin kısa zamanda tamamlanarak vatandaşların kullanımına sunulması bekleniyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, belediye olarak göreve geldikleri günden bu yana şehre prestij kazandıracak projelere imza attıklarını ve sahil bölgesindeki tüm sosyal donatıları yenilediklerini kaydederek: “Vatandaşlarımızın bisikleti ile güvenli ve konforlu ulaşım sağlayabileceği bisiklet yolu projemizi hayata geçiriyoruz. Yayalarımız için de yürüyüş yolu ile Giresun’umuza yakışan bir sahil şeridi oluşturuyoruz. Giresun’umuza yakışır işler ve projeler yapmak için durmadan çalışıyoruz.  Bisiklet ve yürüyüş yolu projemiz şimdiden şehrimize hayırlı olsun.“ dedi.

AdminAdmin