ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:18
Advert

Giresun Üniversitesi 2023 Mezunlarını Uğurladı

Giresun Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullarda, 2022-2023 öğretim yılında, lisans ve önlisans seviyesinde öğrenim gören öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 24-06-2023 00:43   Güncelleme : 24-06-2023 00:54
Giresun Üniversitesi 2023 Mezunlarını Uğurladı

Giresun Üniversitesine bağlı fakülte ve yüksekokullarda, 2022-2023 öğretim yılında, lisans ve önlisans seviyesinde öğrenim gören öğrencilerden yaklaşık 4 bin mezun adayı öğrenci için mezuniyet töreni düzenlendi.

 

Havaların yağışlı olması münasebetiyle, Batlama Vadisinde bulunan Hüseyin Avni Alpaslan Kapalı Spor Salonunda düzenlenen törenler 21-22 Haziran 2023 tarihlerinde iki oturumda gerçekleşti.

 

21 Haziran 2023 Çarşamba günü  lisans düzeyindeki okullardan mezun olan yaklaşık 2200 öğrenci için düzenlenen törende, halk oyunları, müzik ve eğlence eşliğinde çeşitli etkinlikler yapıldı.Törene çok sayıda öğrenci velisi de katıldı.

 

MHP Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal'ın da iştirak ettiği törene, Belediye Başkan Vekili Salih Özdemir, Vali Yardımcısı ve Keşap Kaymakamı Nurullah Cemil Erciyas, Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı ile birlikte bazı il protokolü üyeleri, siyasi parti il başkanlarının yanında Giresun Üniversitesinde görev yapan çok sayıda öğretim üyesi ve öğretim elemanı da hazır bulundu.

 

Bulancak Belediyesi Mehteran Takımının gösterisinin ardından, Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından müzik dinletisi ve halk oyunları etkinlikleri sergilendi.

 

Dönem birincisi Eğitim Fakültesi öğrencisi tarafından öğrenciler adına yapılan konuşmanın ardından, mezuniyet kütüğüne plaket çakılması ve Üniversite genelinde ilk üçe giren öğrencilere ve ailelerine çeşitli ödüller verilmesi ile devam eden törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, Üniversitede tamamlanan ve devam eden çalışmalar hakkında katılımcılara kısa bilgiler verdi.

 

Prof. Dr. Yılmaz Can  törende yaptığı konuşmada, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunarak, kendilerini Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda yetiştirmek için sürekli gayret içinde olmalarının önemine değindi.

 

Üniversitenin yerleşkeleri hakkında da kısa açıklamalar yapan Rektör, törene iştirak eden öğrenci velilerini de tebrik ederek, "emanetlerinizi en iyi şekilde eğitip yetiştirerek size teslim etmenin gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Bundan sonra hizmet sırası gençlerimizde. Aldıkları eğitimin sorumluluklarını yerine getireceklerine inancım tamdır" diye konuştu.

 

Giresun Milletvekili Ertuğrul Gazi Konal da kısa bir konuşma yaparak, kendisinin de 2006 yılında Giresun Üniversitesi'nin ilk mezunlarından biri olduğunu hatırlatarak, Giresun Üniversitesi ailesinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum, dedi. Gençlere kapılarının her zaman açık olduğunu vurgulayan Konal, Alparslan Türkeş'in bir konuşmasını da hatırlatarak, "hepiniz birer Türk Bayrağısınız. Bu bayrağı asla kirletmeyin" uyarısında bulundu.

 

Konuşmaların ardından, lisans düzeyinde eğitim veren okullardan ilk üç derece içinde mezun olan öğrencilere çeşitli hediyeler ve ödüller takdim edildi.

 

Sunucunun eşliğinde, mezuniyet yemini söyleyen mezun öğrenciler törenin sonunda hep birlikte havaya kep fırlattılar.

 

22 Haziran Perşembe günü yapılan ikinci mezuniyet töreninde de, Üniversitenin Meslek Yüksekokullarında önlisans düzeyinde eğitim görerek mezun olan yaklaşık 2 bin öğrenci mezuniyet andı içti.

 

İkinci törende de, Bulancak Belediyesi Mehter Takımı gösterilerinin ardından, Devlet Konservatuvarı öğrencileri ve öğretim elemanları tarafından müzik ve halk oyunları icra edildi.

 

Önlisans öğrencileri arasında Üniversite birinciliğini elde eden öğrencinin öğrenciler adına yaptığı konuşmanın ardından, Rektör tarafından ilk üç dereceyi kazanan öğrencilere ve ailelerine çeşitli hediye ve ödüller takdim edildi.

 

Rektör Prof. Dr. Yılmaz Can, bu törende de öğrencilere ve ailelerine hitap ederek, pandemi ve sonrasında gelişen deprem afeti tedbirleri neticesinde ellerinden geldiği kadar eğitim ve öğretimin aksamadan yürümesi için canla başla çalıştıklarını hatırlattı.

 

Konuşmasında öğrenci velilerini tebrik eden Rektörümüz, evlatlarınızın bu mutlu gününde yanlarında olmanız, sadece onları değil, bizleri de ziyadesiyle memnun etmiştir, dedi.

 

Öğrencilere de çeşitli uyarılarda bulunan Rektörümüz, çağın ileri teknoloji çağı olduğunu, bilgiye ulaşma yarışının her gün artan hızda devam ettiğini, öğrencilerin kendilerini bu yarıştan asla koparmaması gerektiğini hatırlattı.

 

Üniversiteye bağlı 11 Meslek Yüksekokulunda ilk üç dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından çeşitli hediye ve ödüller takdim edildi.

 

HüseyinHüseyin