ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 02:15
Advert

Giresun Valiliği Şebinkarahisar’da Maden İşletmesinin Faaliyetlerini Durdurdu

Şebinkarahisar İstanbul sivil toplum kuruluşları platformu 2014 yılında yaptıkları Divan toplantısında Maden cevher atık toplama havuzlarının neden olacağı tehlikeyi gündeme getirmiş, ÇED raporlarına itiraz etmişlerdi.

ŞEBİNKARAHİSAR
Giriş Tarihi : 20-11-2021 23:08
Giresun Valiliği Şebinkarahisar’da Maden İşletmesinin Faaliyetlerini Durdurdu
"

ÇED Raporlarına itiraz ettiği dilekçesinde belirtilen olumsuzluklar ve çevreye verilecek zararlar, 2021 Yılında meydana gelen kazayla birlikte ortaya çıktı.

Giresun Valiliğinden yapılan basın açıklamasında, Şebinkarahisar ilçesinde faaliyet gösteren maden firmasına ait atık barajında meydana gelen yıkılma sonucunda meydana gelen olumsuz durumun tespiti için, DSİ 22.Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden müteşekkil teknik heyet sahada incelemeler yapmak üzere görevlendirildiği bildirilerek şöyle denildi.

Giresun ili Şebinkarahisar ilçesinde faaliyet gösteren Nesko Maden AŞ’nin atık barajındaki iç setinin 18.11.2021 günü saat 19.30 sıralarında yıkıldığı bilgisi alınması üzerine; DSİ 22.Bölge Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden müteşekkil teknik heyet sahada incelemeler yapmak üzere Valiliğimizce görevlendirilmiştir.

Can ve mal kaybının bulunmadığı olayda çevre ve insan sağlığı açısından herhangi bir riskin oluşmaması için kurumlarımız ve ilgili firma tarafından bölgede tüm tedbirler alınmıştır. Bölgeye yakın çevre köylerimizdeki vatandaşlara sahaya girmemeleri konusunda gerekli bilgilendirme ve uyarılar yapılmıştır.

Bu kapsamda mevcut çevre kirliliğinin önlenerek gerekli tedbirlerin alınması ve oluşabilecek daha büyük çevre kirliliğinin önüne geçilmesi amacıyla Valiliğimiz kararı ile firmanın faaliyetleri 2872 sayılı Çevre Kanununun 15. Maddesi gereğince süresiz olarak durdurulmuştur.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.20.11.2021

Şebinkarahisar İstanbul sivil toplum kuruluşları platformu ÇED Raoporuna itiraz dilekçesi

AdminAdmin