GİRESUN - Giresun’un ekonomik ve teknolojik kalkınma hamlelerini yakından takip eden Vali Mustafa Koç, 24 Mart Salı günü Bulancak ilçesinde kapsamlı bir ziyaret programı gerçekleştirdi. Üniversite-sanayi iş birliğinin vurgulandığı programda, bölgenin istihdam ve AR-GE kapasitesi masaya yatırıldı.

Giresun Teknopark: 35 Ülkeye İhracat ve Yüksek Teknoloji

Ziyaretine Giresun Teknopark ile başlayan Vali Mustafa Koç, Genel Müdür Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Anıl Kaya’dan yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi aldı. Teknopark bünyesindeki 25 aktif firmanın; savunma sanayii, yazılım ve AR-GE alanındaki çalışmalarının yanı sıra 35 farklı ülkeye yapılan ihracat süreçleri dikkat çekti. Vali Koç, genç girişimcilerle bir araya gelerek teknolojik üretim süreçlerini yerinde gözlemledi.

2. OSB’de Fındık Sanayii ve Üretim Gücü

Programın ikinci durağında Bulancak 2. OSB Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Koç, bölgenin altyapı yatırımları ve genişleme stratejileri üzerine 2. OSB Müdürü Mete Bahadır Yılmaz ile görüştü. Ardından bölgenin lokomotif sektörü olan fındık sanayisine yönelik incelemelerde bulundu.

Öztürk Fındık, Yavuzkan Fındık, Yavuz Fındık ve Aydınlar Fındık tesislerini ziyaret eden Vali Koç, firma yetkililerinden üretim kapasiteleri ve istihdam rakamları hakkında bilgi alarak sektörel talepleri dinledi.

Bulancak TSO’da İş Dünyası İle İstişare

Günün son durağında Bulancak Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ali Fatoğlu ile bir araya gelen Vali Mustafa Koç, yerel üretimin desteklenmesi ve ticari hareketliliğin artırılması noktasında yürütülen projeleri değerlendirdi. Vali Koç, ziyaret sonunda yaptığı açıklamada; üniversite, sanayi ve ticaret dünyasının eş güdüm içerisinde çalışmasının Giresun’un ekonomik büyümesine büyük ivme kazandırdığını belirtti.

İncelemeler sırasında Vali Koç’a; Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Bulancak Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti.

Advert