ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 23:17
Advert

Giresun Valisi Ünlü: "Piraziz’de selde 39 vatandaş mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldı"

Giresun Valisi Enver Ünlü, Piraziz ilçesinde selde can kaybının yaşanmadığını belirterek, 39 vatandaşın ise mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldığını söyledi.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 10-07-2023 23:53
Giresun Valisi Ünlü:

Giresun Valisi Enver Ünlü, Piraziz ilçesinde selde can kaybının yaşanmadığını belirterek, 39 vatandaşın ise mahsur kaldıkları yerlerden kurtarıldığını söyledi.
Beraberindeki Karayolları, AFAD ve DSİ Bölge Müdürleri ile Piraziz ilçesinde incelemelerde bulunan Vali Enver Ünlü, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Dün akşamdan beri teyakkuzda olduklarını, riskli bölgelerde gerekli önlemleri alarak vatandaşları sel ve heyelan riskine karşı uyardıklarını belirten Vali Ünlü, “Ordu ve Giresun il sınırını ayıran Abdal Deresi’nin taşması sonucu ilçenin Eren Mahallesi’nde ev ve iş yerlerinde su baskınları meydana geldi. İl genelinde su taşkınları Pirazizi’in yanı sıra Bulancak ilçemizde de etkili oldu. Çok şükür can kaybımız yok. Mahsur kalan vatandaşlarımızı kurtardık. Sabah saatlerinden itibaren 112 Çağrı Merkezimize 158 ihbar yapıldı. Bunların 33’u heyelanla ilgili, 24’ü su baskını ve 39 vatandaşımızın mahsur kaldığı ihbarı geldi. Çok şükür vatandaşlarımızın hepsini sağ salim kurtardık. İl genelinde 39 vatandaşımız binaların bodrum katında, zemin katında, iş yerlerinde veya yolda mahsur kalmıştı ve hepsi kurtarıldı. Yine 35 sel ihbarı, 4 kapalı yol ihbarı, 23 de farklı şikayetler olmak üzere toplam 158 ihbarın hepsi değerlendirilerek, gereken çalışmalar yapıldı. Şu andan itibaren vidanjörlerimizle, jandarmamızla, AFAD ve gönüllü ekiplerimizle, vatandaşlarımızla ilçe merkezinde temizleme çalışmaları yapılıyor. Hayat normale dönünceye kadar sahada olmaya devam edeceğiz” dedi.

HüseyinHüseyin