ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 03:56
Advert

Giresun’a ‘’Dene Yap’’ Atölyesi müjdesi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türkiye’nin teknolojik gelişimini ivmelendirmek amacıyla 30 ilde Deneyap Teknoloji Atölyeleri kurduklarını hatırlatarak, “Şimdi ise 27 ilimizde 36 yeni Deneyap Teknoloji Atölyesi daha kuruyoruz.  Atölye kurulacak iller arasında Giresun’da bulunuyor. İlk aşama olan yazılı sınav başvuruları başladı. Başvurular 4 Temmuz’a kadar devam edecek” dedi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 10-06-2021 17:34
Giresun’a ‘’Dene Yap’’ Atölyesi müjdesi
"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 27 ilde 36 Deneyap Atölyesi kurulacağının müjdesini verdi. Giresun’da da kurulacak Deneyap Teknoloji Atölyeleri’nde iki farklı yaş grubundaki öğrencilerin girişimcilik, farklı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmaları amaçlanıyor. Ortaokul ve liseye başlangıç çağındaki gençlere Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, Nanoteknoloji ve Malzeme Bilimi, Havacılık ve Uzay Teknolojileri gibi toplam 11 başlıkta 36 ay süreli ücretsiz eğitimler veriliyor.

 

3 yıllık bu süreçte gençlerin temel teknoloji yetkinlikleri, özel ilgi alanları ve proje üretme kabiliyetleri konusunda gelişme göstermeleri bekleniyor. Ortaokul seviyesi için 4 ve 5. sınıflar, lise seviyesi için de 8, 9 ve lise hazırlık sınıfları başvuru yapabilecek. Başvuruların 4 Temmuz’da tamamlanmasının ardından 2-23 Ağustos tarihleri arasında sınavlar gerçekleştirilecek. Konuya ilgi duyan gençler, www.deneyap.turkiye.org adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilecek.

 

AdminAdmin