Giresun merkez ve çevre ilçelerin kronikleşen su sorununa kökten çözüm getirecek olan dev içme suyu projesinde tarihi bir eşik geçildi. TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu Üyesi ve AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, 2025 yılı yatırım programına alınan projenin ilk etap ihalesinin tamamlandığını açıkladı.

85 Kilometrelik Hatla Kesintisiz Su

Dereli-İkisu mevkisinden temin edilecek olan su kaynağı, inşa edilecek toplam 85 kilometrelik dev isale hattı ile bölgeye ulaştırılacak. Projenin 40 kilometrelik kısmını kapsayan 1. etap ihalesi, 2,3 milyar TL bedelle gerçekleştirildi.

Ali Temür konuya ilişkin yaptığı açıklamada, projenin kapsamını şu sözlerle özetledi:

"Toplam 5,4 milyar TL maliyete sahip bu büyük yatırım, ilimizin önümüzdeki 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kapasitede planlanmıştır. Başta Giresun merkez olmak üzere; Dereli, Keşap, Bulancak ilçelerimiz ve köylerimiz sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşacaktır."

Giresun’un Yaşam Kalitesi Yükselecek

Projenin her aşamasını yakından takip ettiklerini belirten Temür, çalışmaların en kısa sürede sahada başlayacağını müjdeledi. Altyapının güçlenmesiyle birlikte vatandaşların yaşam standartlarının yükseleceğini vurgulayan Temür, projenin sadece bugünü değil geleceği de güvence altına alacağını ifade etti.

Ankara’ya Teşekkür Mesajı

Milletvekili Ali Temür, projenin şehre kazandırılmasında emeği geçen isimlere teşekkürlerini ileterek; "Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim Şenel, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı ve DSİ Genel Müdürümüz Sayın Mehmet Akif Balta'ya hemşerilerim adına şükranlarımı sunuyorum. Giresun’umuza hayırlı olsun." dedi.

Advert