ŞEBİN GÜNDEM
HV
18 NİSAN Perşembe 14:41
Advert

Giresun'da Belediye tarafından iş yeri yıkılan esnaf protesto yürüyüşü yaptı

Giresun’un Piraziz ilçesinde CHP’li belediye tarafından işyerleri çalışma ve işyeri ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle yıkılan esnaf davullu zurnalı protesto yürüyüşü yaptı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 14-10-2021 16:46
Giresun'da Belediye tarafından iş yeri yıkılan esnaf protesto yürüyüşü yaptı
"

Bazı muhtarların, Sivil Toplum Kuruluşlarının ve vatandaşların da destek verdiği yürüyüşte “Adalet istiyoruz”, sloganlarıyla “Davamız ekmek davası, sorunumuz Piraziz Belediyesi” yazılı dövizler taşındı.

 

 

Piraziz alanında son bulan yürüyüşte basın açıklaması yapan Doğukan Arslan, “Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu'nun direktifleri ile uzunca bir zamandır fakat özellikle de son aylarda daha da çoğalarak devam eden, iş yerlerimize müteveccih, firari yapı olduğundan bahsedilerek operasyon kuruluş edilen fakat hakikatinde kişisel husumetlere ve politik nedenlere dayalı olarak hakikatleştirildiğini bildiğimiz damgalama, kapatma ve imha teşebbüsleri gibi ağır yaptırım kapsayan bu operasyonlara karşılık medeni ve demokratik bir biçimde cemiyetsel bir tepki göstermek, yapılan uygulamaları ayıplamak ve en ehemmiyetlisi de mağduriyetimizi yetkililere duyurmak için bugün burada bir araya gelmiş bulunuyoruz. İlçemizde Ağustos ayından bu yana 6 tane iş yeri belediye tarafından damgalanarak kapatılmıştır. Fakat tuhaf olan mevzu ise kamuoyundan ve hemşehrilerimizden gelen tepkiler üzerine iş yerlerimizi kapatan Başkanın 'Oraları şikayet ettiler, devlet kapattı, biz kanunu uyguluyoruz, bizimle bir alakası yok' stilindeki kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yapmasıdır. Ancak bizler çok iyi öğreniyoruz ki bizlerin iş yerlerimiz için büyük paralar vererek almış olduğu yapı kayıt dokümanları, Piraziz Belediyesi'nin Etraf Şehircilik Şehir Müdürlüğüne defaatle yaptığı yazılı şikayetler üzerine iptal edilmiştir. Şikayet eden, işi yapan kendisi ama işin politik mesullüğüne ve neticelerini gelince kabahati devlete, hükümete ve hatta bizlere atmaktadır. Bugün damgaladığınız ve devirmek istediğiniz, bunun içinde yapı kayıt dokümanlarının iptali için defaatle yazılı şikayetlerde bulunduğunuz iş yerlerinin hakikatinde bir haylisinin imaline zamanında neden izin ederek, destek verdiniz. Piraziz'de adalet ve denklik kavrayışı, kanun ve kaidelerde yazdığı gibi değil de, sizin neşenizin istediği gibi mi uygulanmaktadır? Bizler iş yerlerimizin hazine veya karayolları arazisinde bulunduğu kabul ediyoruz. Ancak ilçemizde hazine arazisinde yalnızca 6 tane şirketimi bulunuyor. Bu şirketlere operasyon uyguluyorsunuz. Aynı statüde bulunan ve bizatihi kendi öz kardeşiniz ve akrabalarınıza ait iş yerlerine bugüne değin hiçbir operasyon üretmeyip, üstüne bir de kat çıkmak suretiyle Muhtarlar Derneği ismi altında yeni bir firari yapıyı kendi ellerinizle inşa ediyorsunuz ve o firari yapının bir kısmını da iş ortağınız ve akrabanıza büro olarak verebiliyorsunuz? Yalnızca bizlere 'bedel' ödetmenizin nedeni nedir ? “ dedi.

 

 

Başkan Görgülüoğlu, “Belediye gereğini yapmıştır”

 

 

Piraziz Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ise mevzuyla alakalı yaptığı açkılamada “Söz mevzusu işyerleri Karayollarına tahsisli arazi üzerine yapılmıştır. Hiç birinin işyeri ve çalışma ruhsatları bulunmamaktadır. Karayollarından, Valilik'ten ve Kaymakamlık'tan gelen yazılar neticesinde belediyemiz de gereğini yapmıştır. Yasal süreçler bitirilmiş ve belediyemiz de gereğini yapmıştır“ açıklamasında bulundu.

 

AdminAdmin