ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 20:56
Advert

Giresun’da Elvan Işık Gezmiş, Giresun'un ilk kadın milletvekili oldu

14 Mayıs seçimlerinin ardında resmi olmayan sonuçlara göre, Cumhuriyet Halk Partisi adayı Elvan Işık Gezmiş, Giresun'un ilk kadın milletvekili unvanını kazandı. AK Parti'nin meclisteki milletvekili sayısı 2'ye düşerken, CHP'de Gezmiş meclise girdi. Gezmiş, "Cumhuriyet tarihi boyunca hiç kadın vekil çıkaramamış olan Giresun'umuza ilk kadın vekilini kazandırdınız" dedi. MHP ise 16 yıl sonra Ertuğrul Gazi Konal'ı meclise taşıdı.

SİYASET
Giriş Tarihi : 15-05-2023 17:17
Giresun’da Elvan Işık Gezmiş, Giresun'un ilk kadın milletvekili oldu

Giresun'un ilk kadın milletvekili olarak TBMM'ye gidecek

Giresun’da 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan seçimlerinin ardından 3 Milletvekili sayısını 16 yıldır koruyan AK Parti’de 14 Mayıs seçimlerinde bu sayı 2’ye düştü. Kesin olmayan sonuçlara göre bir milletvekilliğini kaybeden AK Parti’de Giresun Milletvekili Nazım Elmas ve Ali Temür oldu. Uzun yıllardır 1 milletvekilliği sayısını koruyan Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise Elvan Işık Gezmiş, mecliste söz sahibi oldu.

 

Giresun’un ilk kadın Milletvekili olma unvanını kazanan Gezmiş, yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet tarihi boyunca hiç kadın vekil çıkaramamış olan Giresun'umuza ilk kadın vekilini kazandırdınız” ifadelerini kullandı.

 

2007 seçimlerinden sonra Milletvekili çıkartamayan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), 16 yıl sonra Ertuğrul Gazi Konal’ı meclise taşıdı.

 

Fotoğraf: Yeni Şebinkarahisar

AdminAdmin