ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 21:05
Advert

Giresun’da Hanımeli Konağı, Kadınlara Sosyal İmkanlar Sağlıyor

Giresun Belediyesi'nin sosyal hayata aktif katılım sunan Hanımeli Konağı, Giresun'da kadınlar arasında güçlü bir bağ oluşmasını sağlıyor.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 19-12-2023 10:13   Güncelleme : 19-12-2023 10:20
Giresun’da Hanımeli Konağı, Kadınlara Sosyal İmkanlar Sağlıyor

Giresun Belediyesi'nin sosyal hayata aktif katılım sunan Hanımeli Konağı, Giresun'da kadınlar arasında güçlü bir bağ oluşmasını sağlıyor.

Zeytinlik Semti'nde hizmet veren Hanımeli Konağı, kadınların geleneksel değerleri yaşatarak el emeğiyle ürettikleri ürünleri sergileyip paylaşabilecekleri, eğitim ve kültürel etkinliklere katılabilecekleri bir merkez olarak öne çıkıyor.

 

Hanımeli Konağı, yerel becerileri geliştirerek bölgesel kalkınmaya da katkıda bulunuyor. Giresunlu kadınlara uzman eğitmenler eşliğinde el sanatlarından mutfak bilgilerine, sağlıklı yaşamdan kişisel gelişime kadar geniş bir yelpazede kurslar sunuluyor. Bu sayede kadınlar, sosyal becerilerini artırıyor ve yeni yetenekler kazanma imkanına sahip oluyorlar.

 

Kadınlar arasında güçlü bir bağ oluşturarak sosyal dayanışmayı güçlendiren Hanımeli Konağı, ortak etkinlikler, organizasyonlar ve paylaşımlar ile kadınlar arasında güçlü bir aidiyet duygusu oluşturuyor. Konağın sıcak atmosferi, kadınları ortak deneyimleri ve bilgi paylaşımı yapmaya teşvik ediyor.

 

Hanımeli Konağı, ev kadınlarını bir araya getirerek onları sosyal hayata dahil etmeyi, yeni beceriler kazandırmayı ve güçlü bir topluluk oluşturmayı hedefliyor. Geleneksel değerleri modern yaşamla buluşturarak kadınların güçlenmesine ve toplumsal hayatta daha etkin bir rol oynamasına destek sağlıyor.

 

Bu özel merkez, kadınlara sağladığı sosyal imkanlar ve eğitimlerle onların kendilerini geliştirmesine yardımcı oluyor. Kadınların el emeği ürünlerini sergileyip satışa sunabilmeleri, kendi yeteneklerini keşfetmelerine ve ekonomik olarak daha da bağımsız olmalarına olanak sağlıyor.

 

Giresun Belediyesi'nin Hanımeli Konağı projesi, kadınların güçlenmesini ve toplumsal hayatta daha aktif bir rol üstlenmesini sağlayarak, şehrin sosyal ve ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlıyor. Bu tür merkezlerin yaygınlaşmasıyla kadınların sosyal hayata daha fazla dahil olması ve kendi potansiyellerini keşfetmeleri amaçlanıyor. Giresun'da Hanımeli Konağı gibi daha fazla merkezin açılması, kadınların toplumdaki yerini daha da güçlendirecektir.

HüseyinHüseyin