ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 06:51
Advert

Giresun’da heyelan riski altındaki binalar boşaltılıyor   

Sağanağın heyelan ve su taşkınlarına neden olduğu Giresun'un Yağlıdere ilçesinde bir mahallede bulunan 8 bina tahliye edilecek, bir cami de geçici olarak ibadete kapatılacak.   

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 24-07-2023 01:53
Giresun’da heyelan riski altındaki binalar boşaltılıyor   


  Giresun'da geçtiğimiz hafta etkili olan ve bazı ilçelerde hayatı olumsuz etkileyen sağanak yağışlar sonrası hasar ve risk tespitleri devam ederken, Yağlıdere’nin Hürriyet mahallesinde de cami ve 8 binanın riski altında bulunduğu tespit edildi. 
  Hürriyet Mahallesi Mevlana Sokak ve Dr. Selçuk Kayaalp Caddesi üzerindeki binaların geçici süreliğine tahliye edileceğini belirten Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş, “Geçen haftaki yağışlar sonrası yapılan hasar tespiti çalışmalarında ilçemiz Hürriyet mahallesinde 5 veya 8 binamız tahliye olacak. Heyelan riski altında bulunan yerde fore kazık yöntemiyle riski ortadan kaldıracak duvar çalışması yapılacak. Bu çalışmalar tamamlanıncaya kadar yaklaşık 4 ay civarından buradaki binalar geçici tahliye edilecek. AFAD tarafından henüz resmi yazımız  gelmedi ama bizler tahliye için gerekli çalışmaları başlattık. Tahliye ettiğimiz ailelere bu zaman içerisinde kira desteği verilecek. Camimiz geçici olarak kullanıma kapatılacak ve ondan sonra yeniden normal hayata daha güvenli bir şekilde devam edilecek" dedi. 
                                      

AdminAdmin