ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 01:54
Advert

Giresun'da Katı Atık Bertaraf Tesislerinde İnceleme Yapıldı

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün talimatlarıyla, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında oluşturulan teknik heyet tarafından, Görele İlçesi Çavuşlu Beldesinde faaliyet gösteren Katı Atık Bertaraf Tesisinde inceleme yapıldı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 16-09-2021 15:52
Giresun'da Katı Atık Bertaraf Tesislerinde İnceleme Yapıldı
"

Giresun Valisi Enver Ünlü’nün talimatlarıyla, Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven başkanlığında oluşturulan teknik heyet tarafından, Görele İlçesi Çavuşlu Beldesinde faaliyet gösteren Katı Atık Bertaraf Tesisinde inceleme yapıldı.

 

İncelemeye; Görele Kaymakam Vekili Eynesil Kaymakamı İdris Koç ile Çavuşlu Belediye Başkanı Fatih Duzcu da eşlik etti. Tesis alanında yapılan incelemelerde, tesiste yürütülen modernizasyon faaliyetlerinin bir an önce tamamlanarak gerekli önlemlerin alınması ve faaliyetlerin çevre kirliliğine yol açmadan sürdürülmesi istendi.

 

VALİ ÜNLÜ, KONUNUN BİZZAT TAKİPÇİSİ

Tesisle ilgili vatandaşlardan gelen her türlü şikâyetin titizlikle incelendiğini belirten Vali Yardımcısı Dr. Hasan Tanrıseven, “Sayın Valimiz Enver Ünlü, vatandaşlarımızın sağlığı ve çevremizin korunmasının birinci öncelikleri olduğunu her platformda dile getirmektedir. Bu konunun da bizzat takipçisi” diyerek, Katı atık bertaraf tesisini işleten firma yetkililerini gerekli hassasiyetleri göstermeleri konusunda uyardı.

 

 

DEŞARJ YAPILMAMASI UYARISI

Katı Atık Bertaraf Tesisini işleten firmadan, atık su arıtma tesisinden denize ve herhangi bir alıcı ortama atık su deşarjı yapılmaması, dengeleme havuzunda bulunan sızıntı sularının taşınması için vidanjör temin edilmesi, tesiste sürekli olarak vidanjör bulundurulması istendi. Tesis alanında yapılan incelemede tesiste görülen eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için de firmaya süre verildi.

Firma sorumluları da tesiste kademeli olarak iyileştirme faaliyetlerini yapacaklarını ve bu kapsamda yapılacak çalışmaların tamamının en geç iki ay içinde tamamlanmasının öngörüldüğünü belirtti.

 

TESİSTE MODERNİZASYON ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI

Yapılan incelemelerde; Tesisin işletmesini alan firmanın ihale şartnamelerine bağlı olarak katı atık bertaraf tesisinde modernizasyon çalışmalarına başladığı, atık su arıtma tesisinde verimli çalışmadığı tespit edilen ve öngörülen ünitelerin iyileştirilmesi içen yeni donanımların eklenmesi ve zaman içerisinde yenilenmesi gereken ekipmanların tespiti çalışmalarının yapılmakta olduğu görüldü.

 

 

TEKNİK HEYETTEN DETAYLI İNCELEME

Oluşturulan teknik heyet, işletmeci firma yetkilileri ile tesis alanı içerisinde incelemelerde bulunarak, katı atık bertaraf tesisinin durumunu değerlendirdi. İlgili kurumların teknik personeli tarafından kontroller yapılarak, revize edilmesi gereken hususlar tutanağa bağlandı.

Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile incelemeye katılan ilgili kuruluşlar tarafından tespit edilerek tutanağa bağlanan hususlarda yapılması gerekenler kapsamlı bir rapora bağlanarak, tesisin tam anlamıyla çevreye duyarlı ve mevzuata uygun olarak çalıştırılması konusunda yapılacak çalışmalar yakından takip edilecek.

 

 

ÇEVREYİ KİRLETMEYE İDARİ YAPTIRIM

Giresun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelemeden önce yapılan denetimde, Çevre Kanununda belirtilen hükümlere aykırı olarak, atıkları çevreye zarar verecek şekilde ilgili yönetmeliklerde belirlenen standartlara ve yöntemlere aykırı olarak alıcı ortama vermekten dolayı ilgili firmaya idari yaptırım uygulanarak idari para cezası kesildiği belirtildi. Firma, faaliyetlerin mevzuatlar çerçevesinde yürütülmesi konusunda uyarıldı.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin