ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 03:47
Advert

Giresun’da Kış Mevsiminde Alınması Gereken Tedbirler Görüşüldü

Kış mevsiminde yaşanabilecek olaylarla ilgili alınacak tedbirlerin görüşüldüğü Kış Mevsimi Tedbirleri Toplantısı, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirildi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 30-11-2023 16:38
Giresun’da Kış Mevsiminde Alınması Gereken Tedbirler Görüşüldü

Kış mevsiminde yaşanabilecek olaylarla ilgili alınacak tedbirlerin görüşüldüğü Kış Mevsimi Tedbirleri Toplantısı, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti başkanlığında gerçekleştirildi.

 

Giresun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının genelgesi kapsamında kış mevsiminde yaşanabilecek olaylara karşı alınacak tedbirler detaylı bir şekilde ele alındı.

 

Toplantıya, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti'nin yanı sıra ilgili Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Giresun Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, TCSG 73. Bot Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İl İdare ve Denetim Müdürlüğü, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Meteoroloji İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Karayolları 104. Şube Şefliği, DSİ 226. Şube Müdürlüğü, Giresun Çoruh EDAŞ İl Müdürlüğü, Giresun AKSA Doğalgaz Dağıtım A.Ş, Türk Telekom İl Müdürlüğü, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, Kızılay Şube Başkanlığı, Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Giresun AKUT Derneği yetkilileri katıldı.

 

Toplantının açılışında konuşan Vali Serdengeçti “Toplantımıza geçmeden önce hepinize hoş geldiniz diyor ve saygıyla selamlıyorum. Malumunuz kış geldi çattı. Bu sebeple birçok kurumumuzca alınacak tedbirleri artıracağız. Genel olarak söylemek gerekirse, karayollarını kullanacak vatandaşlarımızın güvenli bir şekilde seyahat edebilmeleri için gerekli olan tüm tedbirleri almalı, yük ve yolcu taşıyan araçların denetimlerini daha sıkı hale getirmeli, vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine rahat bir şekilde erişebilmelerini sağlamalı, köylerimizde çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı don olaylarına karşı bilgilendirmeli ve eğitimin aksamaması için tüm tedbirleri almalıyız.

 

Toplantıda, Vali Serdengeçti toplantının sonunda; “Genel hayatı olumsuz etkileyebilecek riskleri azaltmak için kurumlar arası tam bir koordinasyon içinde hareket etmeliyiz. İnanıyorum ki alınacak bu tedbirlerle kış mevsimi hem bizim hem de vatandaşlarımız açısından sorunsuz bir şekilde geçecektir. Şimdiden çetin kış şartlarında görev alacak tüm personelimize kolaylıklar diliyor ve hepinize teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

 

Vali Serdengeçti’nin konuşmalarının ardından toplantıda kış mevsimine yönelik alınacak tedbirler ve kurumların görevleri ele alındı. Ayrıca karla mücadele kapsamında asılsız ihbarda bulunan ve mağduriyete neden olan vatandaşlara kabahatler kanununca yasal işlem yapılması kararı alındı.

 

Olumsuz hava koşulları ve acil durum senaryolarına karşı etkili bir hazırlık yapmak amacıyla düzenlenen toplantıda, her kurumun üstleneceği görevler de belirlendi.

HüseyinHüseyin