ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 03:33
Advert

Giresun’da Örtüaltı Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Uygulanıyor

Bakanlığımızın ‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda’ misyonu doğrultusunda kontrollü pestisit kullanımı ile kalıntısız yaş sebze üretimini hedefleyen “Örtüaltı Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi, İzleme ve Eğitim (EKÜY) Projesi” saha çalışmaları devam etmektedir.

EKONOMİ
Giriş Tarihi : 13-08-2022 16:00   Güncelleme : 13-08-2022 16:05
Giresun’da Örtüaltı Entegre ve Kontrollü Ürün Yönetimi Projesi Uygulanıyor

Bu kapsamda 2022 yılı başından itibaren Giresun Merkez Boztekke köyü, Erikliman köyü, Cumhuriyet mahallesi ve Duroğlu Beldesinde; toplam 24 üreticimiz tarafından yaklaşık 8 dekarlık alanda örtüaltı seralarında 30 ton domates yetiştirilerek satışa sunulmuştur.

 

Projede temel amaç: Çevrenin ve doğal dengenin korunması, sağlıklı ürün elde edilmesi ve pestisit kullanımının kontrolü amacıyla üreticilerin kendi seralarında entegre mücadele prensipleri doğrultusunda bilinçli üretim yapmalarını sağlamaktır. Bu doğrultuda İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz teknik elemanlarınca çiftçilerimizi bilgilendirme toplantıları ve düzenli aralıklarla sera ziyaretleri yapılarak, ‘Üretici Kayıt Defteri’ ve ‘BKÜ Uygulama Belgesi’ verilmiştir. Ayrıca izleme amaçlı her üreticiden ürünler hasat edilmeden önce numune alınarak ilgili laboratuvarda kalıntı kontrolü yapılmış olup tüm üreticilerimizin analiz sonuçları uygun çıkmış ve çiftçilerimize ‘EKÜY Sertifikası ve Logoları’ verilmiştir.

 

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü

AdminAdmin