ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 23:28
Advert

Giresun’da topraksız çilek yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen topraksız tarım çilek seralarının kurulumu tamamlandı ve üreticilerle birlikte teknik personele eğitim programı düzenlendi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-03-2022 14:53
Giresun’da topraksız çilek yetiştiriciliği yaygınlaşıyor
İLGİLİ HABERLER ÖSYM Başkanı Aygün: "2022-YKS’ye başvurular bugün sona eriyor" İstanbul’dan Artvin'e kadar Fındıkta kadın emeği (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülen ve Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca finanse edilen topraksız tarım çilek seralarının kurulumu tamamlandı ve üreticilerle birlikte teknik personele eğitim programı düzenlendi.


Giresun’da bulunan il ve ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personel ve üreticilere yönelik düzenlenen eğitim programının ilk gününde çilek yetiştiriciliği ve topraksız tarım ve bitki besleme konularında katılımcılara bilgiler verildi. İkinci gün ise Piraziz ilçesinde bulunan topraksız tarım seralarına geçilerek uygulamalı eğitim gerçekleştirildi ve üreticilerin soruları cevaplandı.

 

 


Eğitim programının açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, “Topraksız tarım yöntemiyle ürün yetiştirmek için üreticinin bitki yetiştirme, bitki fizyolojisi, bitki besleme, sulama, otomasyon, pazarlama gibi konularda donanmış bilgi ve deneyime sahip olmaları için bu eğitim programı düzenlendi. Giresun’un tarım açısından sahip olduğu potansiyelin altını çizerek, amaçlarının üreticileri tarımda gelişen yeni teknoloji ve uygulamalarla buluşturarak verimliliği artırmak olduğunu belirtti ve bu çerçevede bu eğitimi düzenlediklerini, bu sayede ilimizde tarımsal verimin artırılması, modern tarım tekniklerinin kullanılarak katma değeri yüksek sağlıklı üretim yapılması, geleneksel tarıma göre daha avantajlı olan topraksız tarım seralarımızın yaygınlaştırılmasını hedefliyoruz” dedi.
Eğitim, Gazi Osman Paşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünden Doç. Dr. Onur Saraçoğlu, Araştırma Görevlileri Emircan Dinçer ve Osman Nuri Öcalan tarafından gerçekleştirildi.

Admin

ETİKETLER: ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

İstanbul’dan Artvin'e kadar Fındıkta kadın emeği

ÖSYM Başkanı Aygün: "2022-YKS’ye başvurular bugün sona eriyor"

GZT Giresunspor son haftalardaki çıkışını sürdürmek istiyor

Giresunspor Başkanvekili Nahid Yamak: “Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz”

Giresun ve ilçelerinde 2 bin 500 doz TURKOVAC aşısı uygulandı

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Şebinkarahisarlı Gençler Valide Sultan Gemisinde Düzenlenen Boğaz Turunda Buluştu

Şebinkarahisar Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Erdal Öztürk’e Ziyaret

Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alucralı Muhtarları Misafir Etti

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Karlı yolları aşarak yıllardır köylere ekmek götürüyor

Başkan Yılancı’yı Şebinkarahisar’da bekleyen sürpriz

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Giresunlular Fenerbahçe maçına hazır

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Çotanak Spor Kompleksi Olimpik Yüzme Havuzu hizmete açıldı Giresun ve ilçelerinde 2 bin 500 doz TURKOVAC aşısı uygulandı Giresun’da topraksız çilek yetiştiriciliği yaygınlaşıyor Giresunspor Başkanvekili Nahid Yamak: “Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz” GZT Giresunspor son haftalardaki çıkışını sürdürmek istiyor ÖSYM Başkanı Aygün: "2022-YKS’ye başvurular bugün sona eriyor" İstanbul’dan Artvin'e kadar Fındıkta kadın emeği Şebinkarahisarlı Gençler Valide Sultan Gemisinde Düzenlenen Boğaz Turunda Buluştu Yetiştirme yurdunda büyüdü, aynı kaderi paylaşanların kahramanı oldu Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin kanser tedavi üssü olma yolunda get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220307153814/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin