ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MART Salı 05:19
Advert

Giresun’da Yöresel Ürünler Pazarı Projesi hayata geçiyor

Giresun Belediyesi tarafından, yöresel ürünleriyle tarımsal ve hayvansal üretime destek veren kadınlar için yapılan ‘Yöresel Ürünler Pazarı Projesi’ tamamlanıyor. Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, üreticilerinin ürünlerinin değerlendirilmesi ve ev ekonomisine katkıda bulunması açısından bu tip projeleri önemsediklerini belirterek, “Hem yoksul kişilere istihdam imkanı sunmak, hem de hijyen kurallarına göre üretilen yöresel ürünlerin tüketiciye daha kolay ulaşmasını sağlamak için bu pazar projelerimize devam edeceğiz” dedi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 19-06-2021 18:44
Giresun’da Yöresel Ürünler Pazarı Projesi hayata geçiyor
"

Giresun Belediyesi’nin Çınarlar Mahallesi’ne projelendirilen ve tüm detayların düşünüldüğü yeni pazar yerinde, 12 tanesi 10,6 metrekare, 2 tanesi ise 15,5 metrekareden olmak üzere toplam 14 dükkan ve yükleme boşaltma için ise 4 araçlık park alanı bulunuyor.

 

Dükkanların iç tezgah yapımının tamamlanmak üzere olduğu pazar yerinin yakın zamanda hizmete gireceği ve bir dükkanı iki pazarcının paylaşacağı ifade edildi.

 

Yöresel Pazarın hizmete girmesiyle birlikte sokaklarda satış yapmak durumunda kalan kadın çiftçilerin rahat, modern bir pazar yerinde ürünlerini pazarlamaları ve ekonomiye kazandırılması amaçlanıyor.

 

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, üreticilerinin ürünlerinin değerlendirilmesi ve ev ekonomisine katkıda bulunması açısından bu tip projeleri önemsediklerini belirterek: “Verimli toprakları olan bir bölgede yaşıyoruz. Bölgemizin çok güzel ürünleri var. Bu ürünlerimizi üretmek yetmiyor, ürettiğimiz ürünleri satabilmeliyiz. Ekonomik olarak geriye dönüşü sağlamalıyız. Ürünleri layıkıyla değerlendirelim, hak ettiği değeri bulalım. Ürünlerimizi pazara çıkarmalıyız. Biz üretenin her zaman yanındayız. Hem yoksul kişilere istihdam imkanı sunmak, hem de hijyen kurallarına göre üretilen yöresel ürünlerin tüketiciye daha kolay ulaşmasını sağlamak için bu pazar projelerimize devam edeceğiz” diye konuştu.

 

 

AdminAdmin