ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 NİSAN Pazartesi 03:52
Advert

Giresun'da, Zeytinlik ve Kale semtinde kentsel dönüşüm başlatıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Giresun Belediyesi işbirliğiyle Kale ve Zeytinlik Semtinin tarihi dokusuna uygun kentsel dönüşüm başlatıldı.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 08-06-2023 10:43   Güncelleme : 08-06-2023 11:02
Giresun'da, Zeytinlik ve Kale semtinde kentsel dönüşüm başlatıldı

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Giresun Belediyesi işbirliğiyle Kale ve Zeytinlik Semtinin tarihi dokusunu korumak amacıyla projelendirilen kentsel dönüşüm çalışmaları başladı.

Bakanlık ve Belediye işbirliği kapsamında gerçekleştirilen proje ile Kale ve Zeytinlik semtinde tarihi binalar yenilenerek, tarihi dokuya uygun mimari ile yapılar inşa edilecek. Yapılacak kentsel dönüşüm çalışmaları ile bölgenin turizm değerinin arttırılması sağlanacak.

“Şehrimizi siluetine kavuşturuyoruz”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Zeytinlik semtini özüne dönüştüreceklerini belirterek, Kale’nin batı yakasında eş zamanlı başlanan Kale Kentsel Dönüşüm projesinin de şehir silüeti için çok önemli olduğunu söyledi.

Başkan Şenlikoğlu: “Proje alanı içerisinde yer alan 12 adet tescilli esere ait rölöve ve restitüsyon projeleri hazırlandı. Bakanlık tarafından ayrılan ödenekler ile bu taşınmazların restorasyonları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak. Böylece Kale ve Zeytinlik semtinin tarihi ve kültürel mirası ortaya çıkarak şehrimizin tarihte sahip olduğu silüetine kavuşturuyoruz. Şehrimizin turizm ve kültürel değerlerinin gelişip kalkınmasına da çok büyük katkısı olacak bu tarihi projenin hayata geçmesinde emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, Giresun’umuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum." şeklinde konuştu.

HüseyinHüseyin