1967 Giresun doğumlu, İstanbul Üniversitesi Basın Yayın mezunu ve İTO'da uzun yıllardır danışmanlık görevi yürüten hemşehrimiz Şefik Memiş, yazın hayatındaki disiplinli çalışmasının karşılığını aldı.

Memiş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, meslek hayatındaki bu önemli anı ve duyduğu gururu dile getirdi:

“Meslek hayatımın en mutlu gecelerinden birini daha yaşadım. Bülent Eczacıbaşı, Ahmet Ümit, Nurhan Atasoy gibi yazarların ödül aldığı Ekonomi Gazetesi Kitap Ödülleri töreninde biz de yılın araştırma kitabı kategorisinde ödülümüzü aldık. Yenilerinde buluşmayı diliyorum.”

Ödülünü sahnede alan Şefik Memiş, jüri üyelerine teşekkür ettikten sonra kitabının isminin kaynağına dikkat çekti. Memiş, Osmanlı'nın idealist ziraat valisi Hüseyin Kazım Kadri Bey'in bir yazısından ödünç aldığını belirterek, çalışmasının temel felsefesini şu sözlerle özetledi: "Toprak işlendiği vakit vatan olur. Sevda-yı Vatan da o yüzden tarladan başlar." Bu sözler, salonda bulunan davetlilerden büyük alkış aldı.

Ödülünü, ekonomi, sanat ve edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle aynı sahnede alan Şefik Memiş’in bu başarısı, Giresunlu aydınların akademik ve kültürel alandaki etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Şebin Gündem olarak, hem yayıncılık hem de araştırma alanında önemli eserler ortaya koyan hemşehrimizi tebrik ediyor, yeni başarılar diliyoruz.

 

Şefik Memiş Kimdir?

Şefik Memiş, Yayıncı, Yazar

  • Doğum ve Eğitim: 1967 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. 2007 yılında, İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Uluslararası Ticaret dalında yüksek lisans yaptı.
  • Kariyer ve Görevler: Filmcilik ve yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirkette ortak olarak bulundu. 2005 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası (İTO)’nda başkan danışmanı (speechwriter) olarak vazife aldı. Halen İstanbul Ticaret Gazetesi’nde yayın danışmanı ve İTO VİZYON Dergisi’nde yayın kurulu üyesi olarak görev yapmaktadır (2005’den bu yana).
  • Yayın Hayatı: 2001 yılından itibaren yayınlanan İstanbul Bir Nokta aylık edebiyat dergisinde çeviri şiir ve denemeleri, Sergistanbul dergisinde ise araştırma yazıları yayınlanmaktadır.

ESERLERİ:

Edebiyat:

  • Gerçek Olan Aşktır (editör), Fethi Gemuhluoğlu, İstanbul, 2000.
  • Dostluk Üzerine (editör), Fethi Gemuhluoğlu, İstanbul: İstanbul Yayınları, 2001.
  • Afişler Gibi Yüzün (Film Yazıları), İstanbul: Bir Nokta Kitaplığı, 2007.
  • Aşkın Çevirisi (Çeviri Şiir), İstanbul: Bir Nokta Kitaplığı, 2008.

Araştırma:

  • Osmanlı’dan Günümüze Karikatürlerde Belediye Zabıtası, İstanbul, BEZADAV, 2008.
  • Belediye Zabıtası Tarihi, İstanbul: İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2008.
  • Nutuk (Tıpkıbasım-çevrimyazı) (Ortak hazırlayan), İstanbul: Türk Telekom, 2009.

 

Advert