ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 14:12
Advert

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet’ten özel açıklamalar

Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet, Tivibu Spor canlı yayın programında gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

SPOR
Giriş Tarihi : 14-02-2021 00:44
Giresunspor Başkanı Hakan Karaahmet’ten özel açıklamalar
"

 

Giresunsporun ligde elde ettiği başarının doğru ve planlı adımların sayesinde olduğunu söyleyen Başkan Karaahmet, başarılı olabilmek için doğru bir planlama yapmak gerektiğinin altını çizdi.

 

Karaahmet; “Ligde başarılı olmanın altında yatan asıl etken planlı ve doğru işler yapmak olduğu düşüncesindeyim. Eğer bunu yapabiliyorsanız başarıyı da elde ediyorsunuz. Ayrıca başarının sadece şampiyonluğun gelmesi ile elde edilmiş bir kavram olduğu düşüncesinde de değilim. Sezon sonunda bir başarı elde edebilir şampiyonluk yaşayabilirsiniz ancak çok borçla Süper Lig’e çıkmak da çok doğru bir hareket değil çünkü oradan elde edeceğiniz gelirler de belli. Bu sebeple doğru bir planlama ile kurumsal yapıyı oluşturabilirseniz başarıyı mutlaka elde edebileceğinizi düşünüyorum” dedi.

 

“TAKIM ARKADAŞLARIMIZ BİZİ İYİ ANLIYOR”

 

Sezon başında hedefledikleri başarıyı elde etmek için en önemli unsurlardan bir tanesinin takım olarak yapmak istediğimiz işlerin anlaşılması olduğunu söyleyen Karaahmet; “ Takım arkadaşlarımızın bizi bu noktada çabuk anladığını düşünüyorum çünkü biz doğru işler yapmaya başladıkça onlar da daha özverili oynamaya başladı. Ama tabi ki tüm bunları yaparken sadece planlamak başarıyı elde etmek demek değil bu planlamayı hayata geçirebilmek için çalışmakta gerekir” diye konuştu.

 

“POPÜLİST YAKLAŞIMIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYAMAYIZ”

 

“Biz hocamızla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerimiz de kendisine bizim belirli bir finansal bütçemiz olduğunu ve 18 tane futbolcu temin edebileceğimizi, diğer oyuncuları alt yapımızdan ve farklı liglerden oyuncular ile değerlendirmemiz gerektiğini söyledim. Ayrıca devre arasında transfer yapmayacağımızı da söyleyerek planlamamızı buna göre yapmamız gerektiğini kendisine ilettim. Hocamız da sağolsun gerçekten özverili bir çalışma ile konuştuğumuz her şeyi en iyi şekilde hayata geçirdi. İnşallah Giresunspor Süper Lig’e çıkarsa şunu iyi biliyoruz ki taraftar üzerinde bir beklenti meydana gelecek.  Ancak biz Süper Lig’e çıkar ve  popülist yaklaşımın getirdiği bu beklentileri karşılamak gibi bir arayışa girersek  bu durum kulübümüze ciddi anlamda zarar verecektir. Bu tarz hataları yapan takımların geldikleri durumları hepimiz görebiliyoruz. Biz elbette Süper Lig’in hakkını verecek bir takım kuracağız ancak farklı bütçeler, farklı futbolcular ile bizi aşacak işler yapmayacağız. Biz bugün yaptıklarımızla bizden sonrakilere de doğru işler bırakmayı hedef ediniyoruz.”

 

“TEKNİK DİREKTÖR DEĞİŞİKLİĞİNİ DOĞRU BULMUYORUM”

 

Ligde teknik direktör değişikliklerinin çözüm olmadığını söyleyen Başkan Karaahmet, “Biz göreve geldiğimiz günden bu yana teknik direktör değişikliği konusunu hiç düşünmedik. Ancak alışılagelmiş bir durum söz konusu teknik direktörlere verilmiş bir kredi var ve bu kredisini harcamış ise hemen değişiyor. Bu doğru bir şey değil maalesef ki Türkiye’de bu böyle Avrupa’ya baktığımızda bu tarz işleri çok fazla göremiyoruz. Sonuçta bir yola çıktığınız insanla belirli bir noktada anlaşmaya varıyorsunuz ve bu anlaşmayı yaparken şu kadar maç kaybettiğinizde yollarımızı ayıracağız diye bir şey konuşmuyoruz. Ancak ne yazık ki dış etkenlerden çok fazla etkileniyoruz. İnşallah bunlardan etkilenmemeyi öğreneceğiz. Ben yaşanılan olumsuzluklarda  tek sorumlu hocanın gösterilmesi düşüncesini doğru bulmuyorum. Bazı takımlara bakıyorum belki teknik direktörünü değiştirmemiş olsalardı bugün bulundukları durumdan çok daha iyi bir yerde olabilirler miydi diye merak ediyorum” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin