ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:13
Advert

Giresun'un göz bebeği sokakbaşı canlanıyor

Giresun Belediyesi tarafından tarihi Sokakbaşı mevkiine yeni bir soluk getirecek Yöresel Ürün Pazarı (Hediyelik Eşya Çarşısı) ve Meydan Düzenleme Projesi için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 18-08-2023 14:34
Giresun'un göz bebeği sokakbaşı canlanıyor

 

Tarihi mevkiinin eski değerine tekrar kavuşması adına gerçekleştirilen dev projenin ilk etabında sona yaklaşılırken, dış cephe kaplamaları tamamlandı.

Belediye kapalı otoparkın üzerine uygulanan projenin toplam alanı 1.100 metrekare olup iki katlı olarak inşa ediliyor. Projede zemin katta 9 dükkan, 1. katta 9 dükkan olmak üzere 40-45 metrekare büyüklüğünde toplam 18 dükkan yer alıyor. Projede ayrıca, kadın kooperatifinin kullanabileceği yöresel ürün ve hediyelik eşya satışına uygun dükkanlar ile kafede bulunuyor.

İKİNCİ ETAP İÇİN GÜN SAYILIYOR

Öte yandan projenin ilk etabının tamamlanmasının hemen ardından ikinci etaba başlanacak. Bölge esnafı ve vatandaşlar mağdur edilmeden, ikinci etap kısmında yer alan esnaflar yeni yapıya taşınacak ve mevcut işletmelerin bulunduğu alanda meydan düzenleme işlemleri başlayacak.

BAŞKAN ŞENLİKOĞLU; “DEV PROJEMİZ İLE SOKAKBAŞI YENİDEN CANLANACAK”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu Giresun’un gelişimi ve değişimi için aralıksız çalıştıklarını belirterek, bu projenin eş zamanlı yürüttükleri diğer projeler gibi şehre çok değer katacağını kaydetti.

Şenlikoğlu, “Şehrimizin en eski ve çok özel bir semti olan Sokakbaşı’mızı güzel bir proje ile yeniden canlandırmak, hareketlendirmek istedik. Projemizi kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Şehrimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak gerçekleştirdiğimiz projelerden biri olan Sokakbaşı Yöresel Ürün Pazarı ve Meydan Düzenleme Projesi bu bölgemizin gelişmesinde ve modernleşmesinde önemli katkı sağlayacaktır. Şehrimizin değerlerinden olan Sokakbaşı kültürünü yaşatacak bu kalıcı eserimiz, inanıyorum ki tüm hemşehrilerimiz ve gelen yerli ve yabancı turistlerimizin taleplerine karşılık verecek.” dedi.

AdminAdmin