Son kararname ile Giresun Valiliği görevine atanan Mustafa Koç, Ağrı’ya veda etti. Kar yağışı altında kendisini gözyaşlarıyla bekleyen kalabalıkla helalleşen Vali Koç, "Ağrı’yı yüreğimde taşıyacağım" dedi.

AĞRI - Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Giresun Valisi olarak atanan Mustafa Koç, Ağrı’daki görev süresini tamamlayarak şehre veda etti. Uğurlama töreninde duygusal anlar yaşanırken, Vali Koç’u kar yağışına rağmen çok sayıda vatandaş ve protokol üyesi yalnız bırakmadı.

"Bu Şehir Kalbimde Müstesna Bir Yer Bıraktı"

Veda sırasında bir açıklama yapan Vali Mustafa Koç, Ağrı’da görev yaptığı süre boyunca halkla kurduğu gönül bağına dikkat çekti. Diyadin ve Eleşkirt ilçelerindeki kaymakamlık dönemlerini de hatırlatan Koç, toplamda uzun yıllar hizmet ettiği bölgeden ayrılmanın hüznünü yaşadığını belirtti.

Vali Koç açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bu aziz topraklarda görev yapmanın onurunu yaşadım. Ağrı’da her adımda bir gönle dokunduk, her zorlukta omuz omuza verdik. Bu şehir bana sadece bir görev yeri değil; dostluğu, vefayı ve samimiyetiyle kalbimde müstesna bir yer bıraktı.”

Kar Yağışı Altında Duygusal Veda

Hava sıcaklığının düştüğü ve kar yağışının etkili olduğu veda gününde, Vali Mustafa Koç kendisini bekleyen vatandaşlardan helallik istedi. "Hakkınızı helal edin, benim varsa hakkım helaldir" diyen Koç, Ağrı’nın vakur duruşunu ve hatıralarını Giresun’daki görevine taşıyacağını ifade etti.

Giresun Yeni Valisini Bekliyor

Ağrı Valiliği görevinde yaklaşık iki buçuk yılını dolduran Mustafa Koç, önümüzdeki günlerde Giresun Valiliği koltuğuna oturarak yeni görevine başlayacak. Giresun kamuoyu, bölgeyi ve bölge insanını yakından tanıyan yeni valisini karşılamaya hazırlanıyor.

 

Advert