ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 04:44
Advert

Görele pidesi patent yolunda

Giresun’un Görele İlçesinin marka değeri olan Görele pidesi’nin coğrafi işaret alarak tescillenmesi yolunda çalışmaların devam ettiği bildirildi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 07-10-2021 15:14
Görele pidesi patent yolunda
"

Giresun'un Görele İlçesinin marka kıymeti olan Görele pidesi'nin coğrafi işaret alarak patentlenmesi yolunda çalışmaların devam ettiği bildirildi.


Görele Belediyesi tarafından Görele pidesi'nin coğrafi işaret alarak patentlenmesi yolunda Görele Belediyesi, Giresun Şehir Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce ortaklaşa çalışmalar yürüttükleri belirtilirken Belediye Başkanı Tolga Erener, Görele pidesinin Türkiye çapında hak ettiği yere erişeceğini söyledi.


Erener, “İlçemizin kıymetlerinden olan Görele pidesinin coğrafi işareti alınması için Giresun Tarım şehir müdürlüğü ile birlikte yapmış olduğumuz ortak çalışma neticeyi Türkiye tescil enstitüsüne müracaatımızı yaptık. Daha evvelde aynı biçimde ilçemizin ait olan Görele dondurmasını ve Çavuşlu ekmeğimizin coğrafi işaretini almıştık bellim ki, yapmış olduğumuz müracaat Görele pidesi içinde geçerli olacaktır ve gerçekten bu ünü olan Görele pidesinin Türkiye çapında hak ettiği yere erişecektir” dedi.


Pide ustası Kadir İmancı ise, “Görele pidesinin patentleme mevzusunda tanıtımını yapacağız, pidelerimizi fırına attık. Görele pidesini her yerde yapmaya çalışırlar ancak, Görele pidesi özel yalnızca Görele'ye has bir pidedir. Peynirli pideye tat veren yöresel peynirimiz var. Kıymalı, kavurmalı ve bir hayli pide çeşitleriyle patentleme yolunda ilerliyoruz” diye konuştu.


Görele pidesinin özelliklerini anlatan pide ustası Asım Alaca'da “Görele pidesinin özelliği, pideden ziyade kullanılan malzemeden kaynaklanıyor. Bu mevzuda patentleme yolunda ilerliyoruz. Kıymamız, yöremizde yetişen hayvanlarımızdan sağlanmaktadır. Ayrıca imansız peynir dediğimiz yayla peyniri ve tereyağını kullanıyoruz dolayısıyla bunlar pidemize ayrı bir lezzet katıyor” dedi.

AdminAdmin