ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:26
Advert

Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunu 106. yıldönümü kutlandı

Giresun’un Görele ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü törenle kutlandı.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 13-02-2024 14:36   Güncelleme : 13-02-2024 14:36
Görele’nin düşman işgalinden kurtuluşunu 106. yıldönümü kutlandı
Giresun’un Görele ilçesinde düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıldönümü törenle kutlandı.
Tören, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Görele’nin kurtuluşunun 106. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Görele Kaymakamı Refik Özsoy, Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Emniyet Müdürü Recep Güzelyazıcı, muharip gazi dernekleri, resmi daire amirleri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programda bir konuşma yapan Görele Belediye Başkanı Ahmet Süleymanoğlu, “Bugün 13 Şubat bu topraklar üzerinde kirli hesaplar yapan, emperyalist güçlere ve onların iş birlikçilerine unutamayacakları bir dersi verdiğimiz gündür. Bundan 106 yıl önce Görele’mizde gezen düşmanlar, milletimizin üstün mücadelesi sayesinde arkalarına bakmadan kaçmıştır. Şu anda toprak diyerek bastığımız bu yerlerde, sayısız vatan evladı şehit olmuştur. 13 Şubat ve öncesinde Yaşanılanlar bu toprakların kolay vatan olmadığının en açık kanıtıdır. 106 yıl önce cepheden cepheye koşarak can verme sırrına erenlerle, tarihin dilinden düşmeyecek bir destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü; silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyor, Gazilerimize Rabbimden uzun ömürler diliyorum. 13 Şubat Görele’mizin Düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yılı hepimize kutlu olsun” dedi.
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti ise “Kolay millet olunmuyor bu millet devletiyle aziz birliğiyle birlikte tam 3 bin yıldır devlete ve bir orduya sahip millet olmanın koşulları zaferde sevinçte ya da coşkuda aynı zamanda tasada birlikte olmaktır. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, gazilerimize şetlerimize Allah’tan rahmet diliyorum ruhları şad osun. Biraz önce hürriyet kızımızı hürriyetimizi temsil eden kızımızla konuşurken silah mizansende olsa kuru sıkıda olsa maalesef ürkütücü. Bu coğrafyada güçlü birlik olmak zorundayız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından kutlamalar halk oyunları gösterileri ve geçiş töreniyle sona erdi.
AdminAdmin