ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 05:04
Advert

Hasan Turan Fındık Bahçesinde

Meclis çalışmalarında gösterdiği üstün başarıyı fındık bahçesinde de gösteren İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı hemşehrimiz Hasan Turan, tatilini geçirmek için gittiği memleketi Giresun’da fındık bahçelerine girdi, akrabalarıyla fındık topladı, hasret giderdi. Hasan Turan kimdir? Hasan Turan nereli?

GİRESUN
Giriş Tarihi : 26-08-2021 01:43
Hasan Turan Fındık Bahçesinde
"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çalışkanlığı ile tanıdığımız, İstanbul Milletvekili, AK Parti Genel Başkanvekili Yardımcısı, Türkiye-Filistin Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı hemşehrimiz Hasan Turan, tatilini memleketinde fındık toplayarak geçiriyor.  Turan, Piraziz’de ki köyünde ailesi ve akrabaları ile birlikte fındık bahçesinde daldan ve yerden fındık topladı. Topladığı fındıkları çuvala dolduran milletvekili Turan, akşam paydosu sonrasında çuvalları taşıyarak harmana serdi.

 

 

O anları sosyal medya hesabından duyuran Milletvekili Hasan Turan'ın paylaşımına binlerce beğeni ve çok sayıda yorum geldi.

Hasan Turan memleket sevgisini şu sözlerle ifade etti.

“Mani demeye geldim,

Fındık yemeye geldim.

Meramım fındık değil,

Yâri (Giresun’u) görmeye geldim.”

 

Fındık sezonu dolayısıyla geldiğim memleketimde, dostlarım ve akrabalarımla bahçede fındık toplayarak, sonra da harmana taşıyarak doyasıya, güzel birkaç gün yaşadım; anılarımı tazeledim. Bu vesilesiyle; hemşehrilerime bereketli, bol kazançlı bir yıl geçirmelerini diliyorum.” diye yorumladı.

 

 

Hasan Turan kimdir? Hasan Turan nereli? Hasan Turan nere milletvekili?

 

 

1967 yılında Giresun’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Giresun’da tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim Dalı, Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını bitirdi. Projesini STK’ lar üzerine tamamladı. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde İşletme Yüksek Lisans Programı tez aşamasındadır.

 

1986 yılından itibaren İstanbul’da reklam ve organizasyon üzerine ticari faaliyetini sürdürmektedir. Gençlik yıllarından itibaren; basın-yayın organları ve İslam dünyası başta olmak üzere ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal sorumluluk organizasyonlarının çeşitli kademelerinde hizmet verdi, vermeye devam etmektedir. Ulusal çapta yayın yapan bir dijital yayın platformu ve bir derginin imtiyaz sahibidir.

 

Yerel ve ulusal STK’ ların muhtelif kademelerinde çalışmalarını sürdürmektedir. Mazlum Der ve İHH’ nın projelerinde aktif rol üstlenerek yurtiçi ve yurtdışı yardım organizasyonlarında yer aldı.

 

İTO Basın Yayın Meslek Komitesi’nde görev yaptı. Halen Giresun Vakfı Yüksek İstişare Konseyi üyesidir.

 

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Genel Başkanıdır.

Yedi bölgeyi kapsayan ve birçok STK’nın içinde yer aldığı Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı ve İstanbul’da faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.

 

2009-2014 Güngören Belediyesi Meclis Üyeliği,

2014-2015 Gaziosmanpaşa İBB Meclis Üyesi - İBB AK Parti Grup Yönetimi görevlerinde bulunmuştur.

Sporcu ve antrenör olarak 15 yıl Uzakdoğu sporlarıyla ilgilenen Turan evli ve iki çocuk babasıdır.

 

26 ve 27. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyeliği yaptı.

 

Orta düzeyde İngilizce bilen Turan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

AdminAdmin