ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 00:07
Advert

Hasan Turan kimdir?

Giresun eşrafının sevilen ismi Hasan Turan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla geliştirdiği yakın ilişki dikkat çekiyor. 26 ve 27. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak siyaset hayatına devam eden Hasan Turan 28. dönemde de yükselişini sürdürerek 1. bölge 3. sıradan aday olarak AK Parti listesinde yerini aldı. Çalışkanlığı ile tanınan İstanbul Milletvekili Hasan Turan kimdir? İşte Hasan Turan'ın merak edilen biyografisi.

BİYOGRAFİ
Giriş Tarihi : 09-04-2023 22:51
Hasan Turan kimdir?

Fındık tarımıyla uğraşan kalabalık bir ailenin çocuğu olan Hasan Turan, 1967 yılında Bulancak’ta dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Piraziz’de tamamladı.

İş ve öğrenim hayatını sürdürmek üzere İstanbul’a giden Hasan Turan, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden mezun oldu. Beykent Üniversitesi İşletme Yönetimi Anabilim dalı, Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını tamamladı.

“Hemşehri örgütlenmeleri” üzerinde çalışmalarda bulundu. Ayrıca Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü İşletme Bölümünde Liderliğin Siyaset Bilimindeki Uygulaması alanında yüksek lisansını yaptı. Sporcu ve antrenör olarak 15 yıl Uzakdoğu sporlarıyla ilgilendi.

İstanbul’da Güngören ve Gaziosmanpaşa AK Parti Belediye Meclis üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Hasan Turan’ın, ulusal çapta yayın yapan gazete ve dergilerde gezi notları, gözlemleri ve makaleleri yayımlanmıştır.

Faaliyet Alanları:

- 1986 yılında kendisinin İstanbul’da kurduğu reklam şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı olarak ticarete başlayan Turan milletvekili olduktan sonra şirket hisselerini devretti.

- Uzun süre yazılı ve görsel basının çeşitli kademelerinde yönetici pozisyonlarında çalışan TURAN afiş, poster tasarım ve çalışmalarıyla da bu alanda öncülük etti.

- Gençlik yıllarından itibaren; basın-yayın organları ve toplumsal sorumluluk organizasyonlarının çeşitli kademelerinde hizmet verdi, vermeye devam ediyor.

- Yerel ve ulusal STK’ların muhtelif kademelerinde çalıştı ve bu çalışmalarını halen sürdürmektedir.

- Yaptığı sosyal yardım çalışmaları saygın bir kuruluşun yayın organında (DOKA Kasım/Aralık 2013) “Başarı Öyküleri” köşesine taşındı.

- Bir süre İTO Basın Yayın Meslek Komitesi üyeliği yapmıştır.

- Giresun Vakfı Yüksek İstişare Konseyi üyesidir.

- Türkiye Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

- Uzun yıllar Giresun Federasyonu Başkanlığı yapan Turan halen aynı federasyonun Onursal Genel Başkanıdır.

- 26 ve 27. Dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili seçildi. Halen TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığını ile TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Üyeliklerini sürdürmektedir. Hasan Turan 27. Dönem birinci Yasama Yılında TBMM İdare Amiri olarakta görev yaptı. Turan 14 Mayısta yapılacak genel seçimlerde AK Parti İstanbul 1. bölge 3. sıradan tekrar aday oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bir kursta eşi yönetici olan Hasan Turan’ın, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu bir oğlu, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde öğrenimine devam eden bir kızı vardır.

AdminAdmin