ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 18:18
Advert

Heyecanla bekleniyordu, o park hizmete açıldı

Yumurtatepe olarak bilenen 55 dönümlük araziyi bölge parkı ve sağlıklı yaşam alanına dönüştürdü.

ÇEVRE
Giriş Tarihi : 12-02-2024 17:11
Heyecanla bekleniyordu, o park hizmete açıldı

Sivas Belediyesi Haberleri">Belediyesi Emek Mahallesinde Yumurtatepe olarak bilenen 55 dönümlük araziyi bölge parkı ve sağlıklı yaşam alanına dönüştürdü.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin yönetiminde insan odaklı, şehre değer katan projeleri hayata geçiren Sivas Belediyesi, Tuzlugöl ve Emek Mahallesi sakinlerinin heyecanla beklediği Yumurtatepe Bölge Parkı projesini tamamlayarak hizmete sundu.

55 bin metrekare alan içerinde; restoran, 6 farklı çocuk oyun alanı, futbol, basketbol, voleybol sahaları, egzersiz aletleri, spor alanları, seyir terasları, süs havuzları yer alırken bin 500’e yakın nitelikli ağaçtan oluşan yeşil dokusuyla hem bölgeye hem de Sivas’a yeni bir değer kazandırıldı. Yumurtatepe Bölge Bölge parkının açılışına, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, Vali Yardımcısı İhsan Maskar, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, bazı il protokol üyeleri, mahalle muhtarları ve bölge halkı katıldı.

“Şehrin gündemini belediyenin gündemi haline getirdik”

Açılış Programında konuşan mevcut belediye başkanı ve Ak Parti Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin, şehrin gündemini belediyenin gündemi haline getirdiklerini belirterek, " Bundan beş yıl önce az laf çok iş hizmet ve eser siyaseti anlayışıyla şehre değer katacak eserleri ve hizmetleri şehrimize kazandıracağız parolasıyla çıktığımız yolda dolu dolu 5 yılımızı tamamlayarak tekrar emaneti sahibine götürecek bir seçim sattı mahalline giriyoruz. Bu süre zarfından başta şehrimizi hizmet eden değerli kamu kurum ve kuruluşlarımız, birbirinden kıymetli sivil toplum örgütlerimiz, muhtarlarımız ve şehre dair hayali olan herkesi Sivas masasının etrafında toplayarak bu şehrin ihtiyacı nedir bu şehre neler yaparsak bu şehirde yaşayan hemşerilerimiz mutlu olur neler yapmazsak mutlu olur anlayışını hakim kılmak, ortak aklı ve istişareyi esas alan bir yönetim anlayışıyla birlikte sultan şehrimiz Sivas’a hizmet etmenin onurunu gururunu yaşıyoruz. 5 yıl boyunca şehrin gündemini siyasetin gündemi belediyenin gündemi haline getirerek algılar yerine eserler ortaya koyarak polemikler yerine hizmetleri konuşarak şehrin sorunlarını çözmek şehri ileriye götürmek Sivas’ı güçlü yaşanılabilir şehir yapmak adına bir çok alanda bir çok projeyi faaliyete geçirdik. 5 yıl önce dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı şuan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Murat Kurum’un katılımıyla açıklamış olduğumuz projelerin tamamına yakınını yerine getirmenin gururu ve mutluluğuyla karşınızdayız" dedi.
Konuşmaların ardından dualarla Yumurtatepe Bölge Parkının açılışı gerçekleştirildi.

HüseyinHüseyin