ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 05:44
Advert

İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Bu millete diz çöktüremezsiniz Çöktüremeyeceksiniz

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından, Afyonkarahisar Giresun Şehitliğinde düzenlenen Şehitleri anma törenine katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, "Mektebinde Şahadet olan bir milletin, kaderinde esaret yoktur." dedi.

HABER
Giriş Tarihi : 03-09-2018 23:37
İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Bu millete diz çöktüremezsiniz Çöktüremeyeceksiniz
"

"Tüllenen mağribi, akşamları sarsam yarana... Yine bir şey yapabildim diyemem aziz hatırana" diyerek Mehmet Akif'in şiirinden bir alıntı yaparak başlayan Milletvekili Hasan Turan, "Afyon Giresun Şehitliğinde kimin emeği var diye sayarsak sayalım burada harcanan emeklerin hiçbirisi şehitlerimizin yaptığı fedekarlığı, onların şanını, ününü, namını ve yaptıkları fedakarlıklarının zerresi miktarında bir yer tutmaz" dedi.

diyeceğimiz günlerdir. Diyerek konuşmasına devam eden Turan sözlerine şöyle devam etti.

"Bastığın yerleri torak diyerek geçme tanı, düşün altında yatan binlerce kefensiz yatanı" diyerek bugün kefensiz yatan şehitlerimizin huzurunda bu anma programını düzenliyorsak, onların sayesinde yapabiliyoruz. Şehitlerimiz, bizlerin ve milletimizin boynuna asılmış şeref madalyalarıdır. Onların haklarını ne yapsak ödememiz mümkün değil. Çocuklarımızı, gençlerimizi, milletimizin bütün fertlerini Çanakkale başta olmak üzere, İstiklal harbinin verildiği bütün cepheleri gezdirerek bak evladım deden burada serden ve yardan vazgeçerek her türlü dünyevi nimeti elinin tersiyle iterek Allah için, vatan için şahadete koştu diye bilinçlendirmek durumundayız. Bunu yaptığımız gün düşmanın üzerimize gözünü ters bir şekilde dikemediği gün olacaktır.

"Allah yolunda ölenlere ölüler demeyiniz, onlar diridirler. Ancak siz farkında değilsiniz." ayeti kerimesiyle Allah yolunda inançları ve kutsalları için mücadele ederken canından olanları şehitlik mertebesiyle taltif etmiştir. Bu iltifata hepimiz mazhar olmak istiyoruz. Bizim burada bulunuşumuzun gayelerinden bir tanesi de Şehitlerimizin yolunda olduğumuzu hem milletimize hem de bütün cihana göstermektir. Amacımız sadece kuru bir anma töreni değildir. Özellikle bu günlerde bütün dünyaya, küresel ekonomik güçlere ve emperyalist ülkelere buradan verdiğimiz mesaj bu milletteki şahadet aşkıdır. Bu millet kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle birlikte olduğu sürece bu millete diz çöktüremezsiniz. Çöktüremeyeceksiniz. Bu millet, ne kadar imkanınız olursa olsun göğsünde taşımış olduğu imanıyla hepinizle yedi düvelle mücadele etmeye muktedirdir. Tarihte bu böyle olmuştur, İstiklal harbinde, büyük taarruzda, Gazi Mustafa Kemal paşa başta olmak üzere, onunla birlikte burada Giresun'dan kopup gelen alaylarımız yurdun her bir yanında düşmanın üzerine paslı kamalarıyla olsa da giderek destanlar yazmıştır. Bizim şehitlerimize minnet borcumuz var. Her yıl o yüzden Zafer haftasında gelip burada onları anmaya çalışıyoruz. Rabbim şefaatlerine bizleri nasip eylesin.

AdminAdmin