ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 16:05
Advert

İstanbul’da Ordu rüzgarı esti

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) iş birliğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri” sona erdi.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 20-11-2023 14:24
İstanbul’da Ordu rüzgarı esti

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) iş birliğiyle bu yıl 12’ncisi düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri” sona erdi. Dolu dolu geçen etkinlik sonrası açıklamalarda bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, “İstanbul’da müthiş bir sevgi seli ile karşılaştık. Büyük bir özlem oluşmuş. Muhteşem 4 gün yaşadık” dedi.
Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere 19 ilçe belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve birçok firmanın stant açarak İstanbul’da yaşayan Ordulularla buluştuğu 12’nci “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği tamamlandı. 16 Kasım’da Yenikapı Sahili Etkinlik Alanı’nda başlayan ve 19 Kasım’da sona eren etkinlik kapsamında İstanbul ve çevre illerde yaşayan Ordulular bir nebze de olsa memleket özlemini giderdi.

Başkan Güler 4 gün boyunca ziyaretçilerini ağırladı
Ordu’nun yöresel ürünleri ve kültürünün yanı sıra kurum ve kuruluşların yatırımlarını stantlarda sergilendiği etkinlikte, Ordu Büyükşehir Belediyesi standı ziyaretçilerle doldu taştı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in de 4 gün boyunca katılım sağladığı ve hemşerileriyle sohbet ederek fotoğraf çektirdiği Büyükşehir standı, tüm ziyaretçilerin bir araya geldiği merkez noktası oldu.

Müthiş bir sevgi seli ile karşılaştık
12. Ordu Tanıtım Günleri sonrasında değerlendirmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, muhteşem bir dört gün geçirdiklerini söyledi.
‘Müthiş bir sevgi seli ile karşılaştık’ diyen Başkan Güler, “Ordu Günlerini tek kelime ile anlatacak olursam muhteşemdi. Müthiş bir sevgi seli ile karşılaştık. Büyük bir özlem oluşmuş. Yapılan tüm çalışmalarımız takdir ediliyor. Ordu’da yaptığımız çalışmalar için teşekkür ediyorlar. İstanbul’daki iş insanlarını yatırımcı olarak Ordu’ya çekmek istiyoruz. Yerler hazır, isteyen istediği işi yapabilir. Eskiden yer yok deniliyordu şimdi o da var, gönlümüzde geniş. Ordu hem istihdam noktasında hem de ekonomik kazanç açısından çok önemli fırsatı barındırıyor. Bu bakımdan da buradaki buluşma çok anlamlı oldu. Burada akşamın ilerleyen saatlerine kadar hemşerilerimizle buluştuk. Ordu’nun güçlü birlikteliğini burada yeni projelere dönüştürüyoruz. Türkiye’nin ikinci yüzyılında Ordu’muz yükselen yıldız olarak yerini alacak” şeklinde konuştu.
Ordu Tanıtım Günleri’ne katılan vatandaşlarda duygu ve düşüncelerini paylaştılar. Memleket özlemini bir nebzede olsun giderdiklerini aktaran vatandaşlar emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.

HüseyinHüseyin