ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:43
Advert

İzmir’de suç örgütüne operasyonda 2 tutuklama daha

İzmir’de vatandaşları iş yerlerine ortak olma vaadiyle tuzağa düşüren, maddi durumu kötü ve zor durumda olan vatandaşlardan; tehdit, baskı ve zor kullanarak haksız menfaat sağlamaya çalışan suç örgütüne yönelik iki operasyonda 2 şüpheli daha tutuklanırken, operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 5’e yükseldi.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 06-01-2024 01:22
İzmir’de suç örgütüne operasyonda 2 tutuklama daha
İzmir’de vatandaşları yerlerine ortak olma vaadiyle tuzağa düşüren, maddi durumu kötü ve zor durumda olan vatandaşlardan; tehdit, baskı ve zor kullanarak haksız menfaat sağlamaya çalışan suç örgütüne yönelik iki operasyonda 2 şüpheli daha tutuklanırken, operasyon kapsamında tutuklananların sayısı 5’e yükseldi.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Menemen Cumhuriyet Başsavcılığınca, suç örgütlerine yönelik operasyonlar sürüyor. Menemen ve Foça ilçelerinde, liderliğini İ.B.’nin yaptığı suç örgütüne yönelik Aliağa Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği tarafından iki ayrı operasyon yapıldı. Operasyon dahilinde 3 şüpheli tutuklanarak cezaevine konulurken ikinci operasyonda 6 kişi daha gözaltına alındı. Adreslerde 1 tabanca, 1 bıçak ve çok sayıda dijital materyalin ele geçirildiği baskınlar kapsamında, 1 firari şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.
Liderliğini İ.B.’nin yaptığı suç örgütünün, Menemen ve Foça ilçelerinde vatandaşları iş yerlerine ortak olma vaadiyle tuzağa düşürdükleri, maddi durumu kötü ve zor durumda olan vatandaşlardan; tehdit, baskı ve zor kullanarak haksız menfaat sağlamaya çalıştıklarının tespit edildiği belirtildi.
2 tutuklama daha
Suç örgütüne yönelik düzenlenen son operasyonda gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 2’si adli kontrol şartıyla olmak üzere 4 şüpheli serbest bırakıldı. Firari olan 1 şüpheliyi yakalama çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.
AdminAdmin