ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:03
Advert

Kadınlar o mahallenin muhtarlığı için kolları sıvadı

Kadın muhtar adayının 8 azasının tamamı kadınlardan oluşuyor. Muhtarlık görevini sürdüren Arzu Ay, yeni dönemde kadınların her şeyin üstesinden gelebileceğini göstereceklerini söyledi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 03-02-2024 11:07   Güncelleme : 03-02-2024 11:11
Kadınlar o mahallenin muhtarlığı için kolları sıvadı

Kadın muhtar adayının 8 azasının tamamı kadınlardan oluşuyor. Muhtarlık görevini sürdüren Arzu Ay, yeni dönemde kadınların her şeyin üstesinden gelebileceğini göstereceklerini söyledi.

Gümüşhane’nin Karşıyaka Mahallesi’nde 2 dönemdir muhtarlık görevini sürdüren Arzu Ay’ın önceki dönemlerde azalarımın 4’ü erkek 4’ü kadındı. Yeni dönemde listesinde yer alan 8 azasının tamamı kadınlardan oluşuyor. Muhtar Ay, yeni dönemde seçildiği takdirde kadınların her şeyin üstesinden gelebileceğini göstereceklerini söyledi.

Kentin Karşıyaka Mahallesi’nde 2014 yılından bu yana 2 dönemdir muhtarlık görevini sürdüren ve 31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçiminde 3 döneminde de seçilmek için mücadele edecek muhtar Arzu Ay’ın tamamını kadınların oluşturduğu aza listesi ilgi çekiyor. 8 kadından oluşan azalarıyla birlikte mahalleyi karış karış gezen ve seçim çalışmalarını sürdüren Ay, kadının gücünü göstermek istediklerini söyledi.

“Bu mahalle artık çiçek kokacak”

Kadınların gücünü hep beraber kullanmak istedikleri için bu yola çıktıklarını söyleyen Karşıyaka Mahallesi muhtarı ve muhtar adayı Arzu Ay, “2014 yılından bu yana 2 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Şimdi tekrar adayım, ben mahallemde tespit ettiğim bütün sorunları çözdüm. Bir iki tane de projemiz var. Benim bu seçimdeki azalarımın tamamı kadınlardan oluşuyor. Biz kadının gücünü göstermek için 8 kadın aza ile yola çıktık. Daha önceki dönemlerde azalarımın 4’ü erkek 4’ü kadındı, hepsine çok teşekkür ediyorum fakat bu dönemde biz kadınlar olarak kendimizi göstermek istedik. Çünkü biz bireysel olarak da Karşıyaka Mahallesi’nde bulunan öğrencilere burs veriyorduk, depremzedelere yardım ediyorduk, yardımlaşıyorduk. Kadınların çevreleri çok, evlere girebiliyorlar evdeki durumları görebiliyorlar ve bundan biz de haberdar oluyoruz. Biz de bu gücü hep beraber kullanmak istedik. Biz erkeklerden daha iyi yaparız ki Karşıyaka Mahallesi’ni görüyorsunuz. Karşıyaka Mahallesi’nin taşından toprağından, börtüsünden böceğine kadar her şeyinden haberdarım, nerede ne var ben bilirim. Hiçbir vatandaşım bana sorun anlattığı zaman çözümsüz kalmaz. Bu mahalle artık çiçek olacak, çiçek kokacak. Daha ne ister ki Gümüşhane, kadınlar geliyor ve güçlerini gösterecekler” dedi.

HüseyinHüseyin