ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 08:46
Advert

Kar yağışı fındık fiyatlarını yükseltti

Kar yağışındaki zirai don riski serbest piyasada fındık fiyatlarını da etkiledi. Serbest piyasa da kar yağışı öncesi 35 TL civarında olan fındık fiyatı 4 lira artışla 39 TL’ye yükseldi.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-03-2022 14:21
Kar yağışı fındık fiyatlarını yükseltti
İLGİLİ HABERLER Liselilerden TÜBİTAK Bilim Sergisi Başkan Bünyamin Çiftçi, Joker hakkını kullandı, annesini aradı (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Kar yağışındaki zirai don riski serbest piyasada fındık fiyatlarını da etkiledi. Serbest piyasa da kar yağışı öncesi 35 TL civarında olan fındık fiyatı 4 lira artışla 39 TL’ye yükseldi.


Giresun’da kar yağışı etkisini sürdürmeye devam ettiği takdirde sahilde fındığın üretimini yüzde 60 oranında etkileyebileceği belirtildi.


Konuyla ilgili konuşan fındık tüccarı Bilal Artul, "Fındık kış uykusundan uyandı. Şubat ayında sıcaklık mevsim normallerinde gittiği için fındık karanfil açtı ve doğum yaptı. Kar yağmaya devam ederse sahil kesimine yüzde 60 zarar verir. İl ve ilçe merkezlerinden 700 rakım yukarı çıkıldığında fazla zarar olmaz diye tahmin ediyoruz. Hava sıcaklıkları eksiye düşerse don yapar. Yanarsa fındık fiyatlarına yansır ve rekolte düşük olur. TMO’nun elinde fındık var ve fındığı orantılı bir şekilde satarsa önümüzdeki fındık sezonuna fındık olur. Kontrolsüz bir satış gerçekleşirse, fındık fiyatları da kontrolsüz şekilde artar ve piyasa da fındık olmaz" dedi.


Öte yandan kar yağışım fındık fiyatlarını etkilediğini de belirten Artul, " Kar yağışı fındık fiyatlarını yüzde 30 etkiledi. Fındık fiyatları kar yağmadan önce 35 TL bandında seyrediyordu. Şuanda fiyatlar 39 TL’ye yükseldi. TMO’nun satış fiyatında kadar geldi. Kar yağışı olmasaydı bu fiyatlar görülmezdi" diye konuştu.

Admin

ETİKETLER: Giresun kar kar yağışı fındık fındık fiyatı zirai don ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Liselilerden TÜBİTAK Bilim Sergisi

Prof. Dr. Mete Gündoğan’dan “Fırın Kurusu” tavsiyesi

Başkan Bünyamin Çiftçi, Joker hakkını kullandı, annesini aradı

Şahin Yılancı, Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladı

Hayalindeki işi yapmak için bankacılığı bıraktı

Ölü hayvanların içini doldurup işyerinde sergiliyor

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Şebinkarahisar’ın gönüllü turizm elçisi memleketinin görsel tarihini yazıyor

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Komedyen Ali Congun’dan Şebinkarahisar sözlerine özürlü açıklama

Şebinkarahisarlı Gençler Valide Sultan Gemisinde Düzenlenen Boğaz Turunda Buluştu

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Liselilerden TÜBİTAK Bilim Sergisi Başkan Bünyamin Çiftçi, Joker hakkını kullandı, annesini aradı Giresun Belediyesi’nde davullu zurnalı toplu iş sözleşmesi imzalandı 17. Kadir Has Ödülleri Sahiplerini Buldu Giresun Belediyesi’nde yüzde 50 su tasarrufu sağlayacak uygulama Giresun Belediyesi’nde yüzde 5 su tasarrufu sağlayacak uygulama Prof. Dr. Mete Gündoğan’dan “Fırın Kurusu” tavsiyesi Şahin Yılancı, Yaşlılara Saygı Haftası’nı kutladı GZT Giresunspor Doukara’nın savunmasını istedi Halil İbrahim Önal: “Ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz” get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220325032555/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin