ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 MAYIS Pazar 16:57
Advert

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Şebinkarahisar Belediye Başkanı ve Başkan yardımcısının ’da katıldığı Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 07-05-2024 18:12   Güncelleme : 07-05-2024 18:15
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı

Şebinkarahisar Belediye Başkanı ve Başkan yardımcısının ’da katıldığı Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Olağan Meclis Toplantısı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu’nun ev sahipliğinde yapıldı.

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu başkanlığında ve Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever ile Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek’in katılımıyla düzenlenen olağan meclis toplantısına, Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk ve Başkan Yardımcısı Adnan Kesmez ’de katıldı.

Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Birlik Başkanı Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmasında “Bu toplantının amacı, Kelkit Havzası Kalkınma Birliği’nin misyonunu ve vizyonunu daha da güçlendirmek ve bölgesel kalkınma hedeflerini birlikte gerçekleştirmektir. Birlik, 2003 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuş olup, bölgesel iş birliğinin ve dayanışmanın önemini vurgulamaktadır.

 

Birliğin misyonu, Kelkit Havzası’nda su kalitesi yönetimini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek, ekolojik dengeyi korumak ve bölgesel alt yapı sorunlarına çözümler üretmektir. Sürdürülebilir kalkınma ilkelerini benimseyerek, bölgedeki yerleşim birimlerinin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak en önemli hedefler arasındadır.

 

Birliğin vizyonu ise Kelkit Havzası’nın potansiyelini en üst düzeye çıkarmak ve bölgenin yaşam standartlarını yükseltmektir. Adalet temelli gelir dağılımını sağlayarak dış göçü azaltmak, kültürel ve doğal değerlere önem vermek ve sürdürülebilir kalkınma için çeşitli sektörlerde faaliyet göstermek hedefler arasındadır.

 

Doğal kaynakları korumak, çevreyi temiz tutmak, ekonomik kalkınmayı desteklemek ve yerel yönetimler arasında iş birliğini güçlendirmek öncelikli amaçlardır. Yerel yönetimlerle birlikte gerçekleştirilen çalışmaların etkinliğini artırmak, bölgedeki sürdürülebilir kalkınma için stratejiler geliştirmek ve uygulamak amacındadır. Bu süreçte, kamu ve özel sektör kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışarak, bölgenin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflemektedir. Dedi.

Hüseyin Şenel OdacıHüseyin Şenel Odacı