GİRESUN / ŞEBİNKARAHİSAR – Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün kırsal kalkınmaya ve hayvancılığa ivme kazandırmak amacıyla başlattığı "Kırsalda Bereket Hayvancılığa Destek Projesi"nde önemli bir aşamaya gelindi. Proje kapsamında asil hak sahiplerine yönelik ilk damızlık hayvan teslimatları gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, projenin 1’inci etap 4’üncü grup listesinde yer alan Şebinkarahisar ilçesi Kınık köyü yetiştiricilerinden Esat Yılmaz, ilk teslimatı alan isim oldu. Yılmaz’a, TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) aracılığıyla temin edilen toplam 14 baş ithal damızlık angus ırkı gebe düve teslim edildi.

Bu teslimatla birlikte, proje kapsamında il genelinde asil hak sahibi olarak belirlenen 42 yetiştiriciden ilkine hayvan teslim işlemi gerçekleştirilmiş oldu.

İl Müdürlüğü, projenin Giresun’da modern hayvancılığın gelişmesine ve et üretiminde verimliliğin artırılmasına büyük katkı sağlamasını hedeflediğini belirtti. Kalan hak sahiplerine de sırasıyla teslimatların yapılacağı duyuruldu.

 

Advert